Naslovnica DRUŠTVO Poginulim i umrlim braniteljima Brotnja odana počast

Poginulim i umrlim braniteljima Brotnja odana počast

Podijeli objavu

Danas je u Čitluku, povodom nadolazećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana, poginulim i umrlim braniteljima Brotnja odana zaslužena počast. Počast svim stradalim braniteljima Brotnja odana je polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom kod Spomen križa te misom zahvalnicom u crkvi Krista Kralja u Čitluku.

Vijenac kod Spomen križa položili su i svijeće zapalili predstavnici općinskih vlasti predvođeni načelnikom Općine Čitluk Marinom Radišićem i predsjednikom Općinskog vijeća Čitluk Predragom Smoljanom, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, dok su u odavanju počasti također sudjelovali članovi obitelji poginulih branitelja, njihovi suborci, pripadnici PS Čitluk, vijećnici OV Čitluk, učenici i djelatnici čitlučkih škola, kao i ostali predstavnici javnih ustanova i žitelji Brotnja.

Svi nazočni skrušeno su se, predvođeni fra Mirom Šegom, župnikom župe Krista Kralja Čitluk, don Đurom Benderom, župnikom župe Gradina i fra Zvonimirom Pavičićem, župnikom župe Međugorje, kod Spomen križa pomolili za branitelje stradale u svim ratovima, nakon čega je u crkvi Krista Kralja slavljena sv. Misa.

Misno slavlje predvodio je fra Miro Šego, koji je na početku misnog slavlja kazao:

– Nema veće ljubavi, kaže Gospodin, nego život svoj položiti za prijatelje svoje. Oni su dali ono što je najvrijednije – svoje živote. Oni su dali sebe u vremenu koje je iza nas, vremenu rata. Dali su svoj zalog za budućnost i ovoga mjesta i ovoga prostora, ovoga naroda i svega onoga dobra što nam je Gospodin dao. Zato Molimo Gospodina danas za pokoj duša njihovih. Molimo danas kao zajednica i iskazujemo Gospodinu zahvalnost za njihove živote i njihovu žrtvu.

Na sličan način jučer je u Čerinu odana počast svim stradalim braniteljima iz ove broćanske župe.

Citluk.ba

Podijeli objavu