Naslovnica CRKVA U Franjevačkoj u Mostaru IZLOŽBA Bl. CARLA ACUTISA: “Euharistijska čuda diljem svijeta”

U Franjevačkoj u Mostaru IZLOŽBA Bl. CARLA ACUTISA: “Euharistijska čuda diljem svijeta”

Podijeli objavu

Franjevački svjetovni red Mostar i Franjevački samostan sv. Petra i Pavla organiziraju Međunarodnu izložbu “Euharistijska čuda diljem svijeta”.

Međunarodna izložba Euharistijska čuda diljem svijeta bit će postavljena po prvi puta u Mostaru u kripti crkve sv. Petra i Pavla u Franjevačkoj. Izložbu je za života osmislio i izradio Carlo Acutis, najmlađi blaženik Katoličke crkve, koji je poznat još i kao Božji influencer ili cyber apostol Euharistije.

Ova izložba je dosad prikazana u tisućama župa i sveučilišta diljem svijeta. Nastala je iz ljubavi prema euharistiji mladog blaženika Carla Acutisa koji se bio zainteresirao za euharistijska čuda te je osmislio i izradio izložbu o njima. Jer središte života bl. Carla bila je upravo euharistija, o čemu je zabilježena njegova misao: „Uvijek biti povezan s Isusom to je moj životni plan. Na nebu nas iščekuju od pamtivijeka. Bivajući pred euharistijskim Kristom postajemo sveti. Euharistija je moja autocesta prema nebu. Krunica – najkraće ljestve do neba. Ljudi se toliko brinu o ljepoti svojega tijela, umjesto da se brinu o ljepoti svoje duše. Tuga je pogled okrenut prema sebi, sreća je pogled okrenut prema Bogu.“

Brigu o izložbi preuzela je Karlova majka Antonija. Ona je pak i osnovala udrugu bl. Carla Acutisa.

Bl. Carlo inače je rođen 3. svibnja 1991. u Londonu, a preminuo je u dobi od 15 godina (12. listopada 2006.) od leukemije u Monzi.

Pozivamo sve vjernike, a osobito mlade, na otvaranje ove posebne izložbe u četvrtak, 22. rujna 2022. nakon večernje Svete mise i klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu. Izložbu možete pogledati od 22. do 24. rujna od 17 – 19 sati.

Medjugorje-info.com

Podijeli objavu