Naslovnica CRKVA Susret duhovnih zvanja s područja Brotnja održat će se u Stocu

Susret duhovnih zvanja s područja Brotnja održat će se u Stocu

Podijeli objavu

I ove godine, kao što je već postalo tradicionalno, održat će se susret duhovnih zvanja s područja Brotnja. Ovogodišnji 14. susret počet će na Radimlji, a nastavit se u Stocu.

Podsjetimo, prema procjenama povjesničara lokalitet Radimlja je najveće stratište u Hercegovini. Računa se da su tu jugokomunisti u poraću Drugoga svjetskog rata i poraća likvidirali oko 10.000 Hrvata dovedenih s raznih strana. Stoga je lijepo i dobro da se okupljeni pomole i prinesu euharistijsku gozbu za sve ove nevine žrtve.

Program započinje 4. kolovoza u 10.00 sakupljanjem na nekropoli Radimlja. U 12.00 održat će se sv. misa u crkvi Sv. Ilije u Stocu, nakon koje se ide na ručak u dušobrižničko središte Sarsenterum gdje će okupljene dočekati domaćin don Ante Luburić.

Napomena. Svi koji žele sudjelovati na Mladifestu u Međugorju, vremenske prepreke zbog susreta u Stocu ne će biti. Dobro je okupiti se u Stocu, na prostoru Trebinjsko-mrkanske biskupije, te tako poduprijeti katolike i Hrvate tih krajeva – priopćeno je.

Podijeli objavu