Naslovnica CRNA KRONIKA Uhićenja u Hercegovini: Policija traga za velikim brojem osoba

Uhićenja u Hercegovini: Policija traga za velikim brojem osoba

Podijeli objavu

Policijski službenici Zeničko-dobojske županije pretresaju objekte na 36 lokacija na području Zenice, Visokog, Mostara i Širokog Brijega, u okviru operativne akcije META u kojoj je ranije uhićeno više osoba zbog nedozvoljenog prometa kanabisovim uljem.

Krajem ožujka ove godine započeta je policijska akcija s ciljem otkrivanja nadriliječništva i lanca prodaje kanabisovog ulja koje je korišteno za liječene, inače ilegalno u Bosni i Hercegovini. Akcija je tada provedena u tri županije Federacije BiH, a tom prilikom je uhićeno više osoba. Sada akcija dobija svoj nastavak u ZDŽ – piše Klix.ba.

Postupajući po naredbama općinskih sudova u Visokom i Zenici, u nastavku operativne akcije META, u ranim jutarnjim satima, policijski timovi Uprave policije MUP-a ZDŽ započeli su istovremeni pretresi na najmanje 30 lokacija u Visokom, četiri lokacije u Zenici, jednoj lokaciji u Mostaru i jednoj u Širokom Brijegu.

Slobode je lišena jedna grupa osumnjičenih od pet osoba koje će biti privedene pri dolasku u policijsku postaju u Zenicu, a u tijeku je njihovo privođenje.

Pretresi objekata i osoba na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode 32 osobe koje su meta akcije.

Oni se sumnjiče za izvršenje više kazneno pravnih radnji u okviru kaznenih djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, “odavanje službene tajne”, “krivotvorenje isprave”, “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i kaznenih djela iz članka 52 Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i streljiva u Zeničko-dobojskoj županiji, priopćeno je MUP-a ZDŽ.

Podijeli objavu