Naslovnica Obavijesti U tijeku prijave za Prvu planinarsku školu HPD Brotnjo

U tijeku prijave za Prvu planinarsku školu HPD Brotnjo

Podijeli objavu

HPD Brotnjo u suradnji sa Broćanskom udrugom mladih i HGSS Čitluk organizira prvu planinarsku školu na našem području.

Planinarska škola biti će podijeljena u dvije cjeline:

Teorijski dio: Predavanja koja se održavaju četvrtkom u 19:00 u prostorijama BRUM-a (prostorije fakulteta Milenko Brkić), na adresi: Kraljice Mira 3a Bijakovići

Praktični dio: Izleti i vježbe koje se izvode tijekom vikenda na planinama u okolici: Prenj, Čvrsnica, Čabulja, Velež. Osim izleta na planine u okolini u programu škole je i posjeta špilji Vjetrenici.

Kroz pohađanje planinarske škole polaznici stječu znanja o kretanju i boravku u planini, opasnostima u planini, drugim granama planinarstva, te se upoznaju sa tehničkom opremom i prvom pomoći. Planinarska škola je osnovni oblik planinarskog školovanja i kao takva preduvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, sportsko-penjačke, speleološke, vodičke i sl.).

Cijena škole iznosi 50KM.

Prvo predavanje i početak škole je u četvrtak 24.03.2022. u 19:00 sati u prostorijama BRUM-a.

Za prijavu popunite i pošaljite ovaj obrazac

Nakon završenog teorijskog i praktičnog dijela škole slijedi matura škole koja se sastoji od noćenja u planini i pismenog ispita iz tema koje su obrađivane u teorijskom dijelu škole.

Planirano trajanje Planinarske škole je 6 (šest) vikenda i isto toliko predavanja četvrtkom u 19.00h.

Kroz period održavanja škole može doći do odgađanja ili prolongiranja pojedinih izleta uslijed nepovoljne vremenske prognoze, kao i uslijed novih preporuka od nadležnih institucija povodom pandemijeCovid -19.

Za vise informacija, možete se javiti namail: hpdbrotnjo@gmail.com

Podijeli objavu