Naslovnica POLITIKA Hrvatska skraćuje samoizolaciju na pet dana?

Hrvatska skraćuje samoizolaciju na pet dana?

Podijeli objavu

Čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je u petak da će se tijekom subote održati “važan sastanak” s epidemiolozima na kojemu bi se trebalo diskutirati o modifikaciji nekih postojećih mjera, ponajprije one o trajanju izolacije.

– Postoji prostor da se na nacionalnoj razini stvari postave drugačije, o čemu se intenzivno razgovara i što bismo trebali potvrditi nakon sastanka u subotu, ustvrdio je Božinović pojašnjavajući da se razmišlja o skraćivanju samoizolacije i zbog toga što sve više znanstvenih istraživanja to opravdava.

– Niz zemalja skratio je samoizolaciju na pet dana kako ne bi ugrozili javne službe i funkcioniranje države, rekao je dodavši kako u njegovu resoru nemaju problema s nedostatkom radnika zbog samoizolacija i bolovanja.

– Mi nismo u toj opasnosti, ali razmišljamo, istaknuo je Božinović nakon što je dio gradskih službi u Zagrebu počeo funkcionirati sa znatnim teškoćama zbog ogromnog broja izoliranih ili oboljelih zaposlenika.

Prema podacima Nacionalnog stožera, u petak je samoizolacija bila propisana za 43.268 osoba, a kada se tome pribroji i 66.751 zaražena osoba, broj ljudi koji su ‘izvan stroja’ prelazi 110.000.

Jutarnji.hr

Podijeli objavu