Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE U četvrtak i petak obilna kiša, za vikend u gorju obilniji snijeg

U četvrtak i petak obilna kiša, za vikend u gorju obilniji snijeg

Podijeli objavu

Nova promjena vremena stiže od srijede navečer, te se tijekom četvrtka i petka očekuju obilnije oborine. Pri tome će najviše kiše pasti na Jadranu i u Hercegovini gdje može pasti od 50 do 120 mm kiše.

Budući da su ponajprije u Bosni i Hercegovini povišeni vodostaji rijeka, dodatne količine oborina bi ponovno ponegdje mogle prouzročiti probleme s popolavama.

Za vikend pad temperature i snijeg

Prvi snježni vikend je pred velikim dijelom naše regije kad su u pitanju temperature i oborine. To se ponajprije odnosi na istočni i središnji dio Hrvatske, veliki dio Bosne i sjever Hercegovine.

U zaleđu Dalmacije, zapadu, jugu, i jugoistoku Hercegovine snježna granica će se potkraj subote, noć na nedjelju i u nedjelju spustiti do 500 metara nadmorske visine, lokalno moguće i do 400 metara nadmorske visine.

Područja s akumuliranim snijegom na tlu moći će uživati u zimskim čarolijama veći dio idućeg tjedna, kada bi se hladan i uglavnom suh zrak mogao zadržati nad našim područjem – stoji u objavi na stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Brotnjo.info

Podijeli objavu