Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Predstavljena Monografija Srednje prometne škole Mostar

  Predstavljena Monografija Srednje prometne škole Mostar

  Podijeli objavu

  Dr.sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru nazočio promociji Monografije Srednje prometne škole Mostar ”Raskružjima prošlosti”.

  U pozdravnom govoru nazočnima, predsjednik Herceg zahvalio je ravnatelju, profesorima i svim djelatnicima na ustrajnosti i očuvanju tradicije te predanosti na poučavanju brojnih naraštaja, istaknuvši kako mogu biti ponosni jer su brojni bivši i sadašnji učenici temeljna znanja stekli upravo u ovoj školi i uspješno ih primijenili i primjenjuju u svojim profesionalnim i osobnim životima.

  „Dugačak je popis onih koji su ostavili dubok trag u trajanju i djelovanju Srednje prometne škole Mostar. O svima njima lijepo svjedoči upravo ova monografija, nudeći nam kvalitetan presjek povijesti Srednje prometne škole koja je, na određeni način, povijest i ovoga grada. Svima koji su bili dio tima pri izradi ovog vrijednog djela, od srca čestitam”, kazao je predsjednik Herceg.

  Naglasio je da je Vlada HNŽ-a postavila obrazovanje u sami vrh prioriteta i to potvrđuje nizom konkretnih mjera koje je poduzela i poduzima kada je prosvjeta u pitanju.

  ”Značajno smo poboljšali životni i radni standard prosvjetnih djelatnika, energetski smo obnovili i ”utoplili” gotovo sve osnovne i srednje škole u svim gradovima i općinama naše županije, premda to nije naša obveza. Srednja prometna škola jedna je od njih. Vlada za uposlene u sustavu obrazovanja HNŽ-a godišnje izdvaja više od 74 milijuna KM proračunskih sredstava, a posebno me raduje, evo jer se obraćam srednjoškolskim profesorima, što i sindikalna organizacija koja predstavlja srednje škole u Mostaru javno potvrđuje kako su njihova primanja u samom vrhu kada govorimo o Federaciji BiH.

  Radimo na rješavanju niza problema koji vas godinama tište. Većim dijelom riješili smo pitanje tehnološkoga viška, rješavamo radno-pravne statuse djelatnika koji su godinama bili zaposleni na određeno vrijeme, već sredinom sljedećega mjeseca idemo s novim natječajem za prijam u stalni radni odnos. Nedavno smo uspješno okončali proces pregovaranja sa sindikatima srednjih škola i potpisali Kolektivni ugovor, a prije par dana sa svim sindikatima korisnika županijskog proračuna dogovorili i smjernice za budući socijalni dijalog i neka nova poboljšanja vaših prava i životnog standarda.

  Osobno bih volio, i kao sveučilišni profesor i kao čovjek, omogućiti i puno više, ali radimo sve ono što je moguće u ovim nezahvalnim i poprilično izazovnim vremenima, uz pandemijske posljedice, krize s poskupljenjima, oslabljenim punjenjem Proračuna”, kazao je predsjednik Herceg, dodavši kako ova prigoda nije vrijeme za teške teme, te još jednom čestitao Upravi i djelatnicima na izradi Monografije.

  ”Pred nama se nalazi jedno svjedočanstvo vremena koje je plod dugogodišnjih nastojanja i rada Uprave i djelatnika Srednje prometne škole u Mostaru. Neka nas ”Raskružja prošlosti”, makar i različitim putovima, dovedu do zajedničkog cilja, a to je stalni napredak u odgoju i obrazovanju, i sretnijoj budućnosti”, zaključio je predsjednik Herceg kojemu je danas uručena Zahvalnica za financijsku potporu redovitom radu i razvojnim projektima škole.

  Podijeli objavu