Naslovnica CRNA KRONIKA Pakistanci u Tuzli svezali i seksualno zlostavljali Nepalce

Pakistanci u Tuzli svezali i seksualno zlostavljali Nepalce

Podijeli objavu

Krajem rujna u Tuzli se dogodio stravičan slučaj u kojem su trojica Pakistanaca zavezala za drvo dvojicu Nepalaca, a nad jednim od njih su se i seksualno iživljavali. Osumnjičeni su uhićeni te su završili u jednomjesečnom pritvoru.

Naime, Općinski sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor za državljane Pakistana, odnosno 30-godišnjeg Muhammeda Afzala, njegovog vršnjaka Salmana Alija i 27-godišnjeg Hasana Rijaza, zbog sumnje da su počinili kaznena djela prevare, nasilnog lišavanja slobode i prinude na spolni odnos – piše Klix.ba.

Kako je navedeno iz Tužiteljstva Tuzlanske županije, oni su osumnjičeni da su 27. rujna na lokalitetu Bosanske Poljane u Tuzli dvojicu državljana Nepala odveli u šumu, od kojih su prethodno uzeli novac kako bi ih prebacili u zemlje Europske unije.

Međutim, prema pojašnjenju iz tužiteljstva, umjesto da ih vode u Europsku uniju, trojica Pakistanaca su Nepalce vezali za drvo remenima i vezicama za obuću, a potom su sva trojica s jednim od njih imali i spolne odnose.

“Nakon toga su ih zastrašivali videosnimcima i fotografijama mučenja ljudi te su jednom Nepalcu, koji je i dalje bio vezan, stavili nož pod grlo i prisilili ga da s njima ima seksualni odnos. Nepalci su nakon izvjesnog vremena uspjeli pobjeći i prijaviti događaje policiji”, dodali su iz tužiteljstva

Iz Županijskog tužiteljstva u Tuzli navode kako su Pakistanci od Nepalaca duže vremensko razdoblje uzimali novac pod obećanjem da će ih prevesti u neku od zemalja Europske unije, a prema procjeni, riječ je o ukupnom iznosu od pet i pol tisuća eura.

Prije uhićenja i određivanja pritvora osumnjičenima, pripadnici Kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova TK obavili su očevid na mjestu događaja – piše Klix.ba.

Podijeli objavu