Naslovnica CRKVA Biskup Palić i petorica svećenika proslavili 25. obljetnicu svećeničkog ređenja

Biskup Palić i petorica svećenika proslavili 25. obljetnicu svećeničkog ređenja

Podijeli objavu

Na blagdan Uzvišenje svetoga Križa, u utorak 14. rujna Misom u 18 sati u mostarskoj katedrali proslaviljena je posveta katedrale Marije Majke Crkve.

Misu je predslavio biskup Petar Palić. Katedrala u Mostrau posvećena je 14. rujna 1980. Posvetio ju je kardinal Franjo Šeper.

To je dan na kojega je 1980. biskup Petar Čule predao biskupsku službu biskupu Pavlu Žaniću, a 2020. biskup Ratko Perić biskupu Petru Paliću.

”Ovom euharistijom Gospodinu želimo reći hvala za mnoga dobročinstva kojima nas svakodnevno obasipa: za milost vjere, za Crkvu i svetost njezinih članova, za ljude koje nam Bog stavlja na životne putove, za sakramentalnu milost biskupskoga i svećeničkoga reda, za dar Bogu posvećenog života, kao i za sve one koji su nam prethodili na putu vjere. Zahvalno ih se i s molitvom u srcu spominjemo.

Danas zahvaljujemo za Križ i križeve; za križ po kojemu nas je Gospodin Isus otkupio i u kojemu i svi naši križevi nalaze svoj smisao. Zahvaljujemo Gospodinu i za ovu našu katedralu, koja je na današnji dan posvećena, kao i za sve dobročinitelje koji su pomogli u njezinoj izgradnji”, kazao je na početku homilije biskup Palić, a uz mnoštvo svećenika u koncelebraciji su bili i biskup u miru Ratko Perić, biskup kotorski Ivan Štironja, nadbiskup koadjutor vrhbosnasnki Tomo Vukšić.

S obljetnicom posvete katedrale, 25. obljetnicu svećeničkog ređenja uz biskupa Petra Palića, proslavili su i fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Ljubo Kurtović, župnik na Humcu, don Ivan Perić, župnik i rektor Svetišta u Studencima, fra Marinko Šakota, župnik u Međugorju i fra Valentin Vukoja, župnik u Posuškom Gracu.

Radiopostaja Mir Međugorje
Foto: Mateo Ivanković

Podijeli objavu