Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Individualni pristup korisniku, pozitivna atmosfera i ljubav = Dom za starije...

  Individualni pristup korisniku, pozitivna atmosfera i ljubav = Dom za starije i nemoćne osobe „Kraljica Mira“ Međugorje

  Podijeli objavu

  Odluke o smještaju osobe treće životne dobi u staračke domove vrlo često budu stresne kako za stariju osobu tako i za obitelj i rodbinu osobe koja se smješta u dom.

  Rijetko kada ćemo pomisliti da starački domovi osnažuju osobe treće životne dobi da otkrivaju nove interese i da uživaju u zlatnim godinama. Upravo takav individualan plan rada s korisnikom provodi se u Domu za starije i nemoćne osobe „Kraljica Mira“ u Međugorju gdje svaki korisnik u potpunosti može ostvariti svoje potencijale.

  Pozitivna atmosfera, visokokvalificirano osoblje, opremljenost Doma po najnovijim standardima jest ono što ovaj Dom u isto vrijeme „krasi“, a i razlikuje od ostalih. Korisnici u ovom domu dobivaju 24h zdravstvenu skrb i njegu što u potpunosti jamči sigurnost, tri obroka i jedan međuobrok u potpunosti prilagođen korisniku, a Dom je napravljen tako da omogućava potpunu mobilnost i prilagođenost starijoj osobi tako da niti u jednom trenutku osoba ne može biti povrijeđena.

  Svjesni smo da osobe starije životne dobi osjećaju se usamljeno i vrlo često napušteno, no korisnici Doma za starije i nemoćne osobe „Kraljica Mira“ žive u zajednici u kojoj ih socijalni radnik ohrabruje i osposobljava za sudjelovanje u društvenim aktivnostima, a sve sa ciljem povećanja socijalizacije i njihove motivacije.

  Starijim osobama potrebno je jako puno truda kako bi ostali fizički aktivne, bilo da se sami organiziraju ili pak da ih članovi obitelji odvode na fizikalnu terapiju. Korisnici ovog Doma u mogućnosti su da sami vježbaju uz svu potrebnu opremu i stručni nazdor.

  Organiziraju se izleti, odlasci u prirodu, redovit odlazak na svete Mise, ispovjedi i druge aktivnosti prilagođene potrebama i mogućnostima korisnika.

  U nastavku navodimo iskustvo jednog štićenika u Domu (R.R.80)

  „Ovdje mi je jako lijepo. Osoblje je kulturno, veselo i uslužno. Živeći sama na selu vrlo često sam se osjećala usamljeno. Sa usamljenošću je došao Covid koji je sve još dodatno otežao. Ovdje se osjećam sigurno. Sretna sam jer mi je Bog podario ovakva divna prijateljstva i uslužno osoblje. Što više čovjek može poželjeti u mojim godinama?“

  Za sve informacije o Domu za starije i nemoćne osobe„ Kraljica Mira“ možete dobiti na kontakt broj 063/ 824-103 i dogovoriti svoj sastanak ili jednostavno ih možete posjetiti na adresi Ulica Hrvatskih branitelja 13, Bijakovići, Međugorje.

  Podijeli objavu