Naslovnica DRUŠTVO FOTO: Obilježen Svjetski dan “Palčića” u Mostaru

FOTO: Obilježen Svjetski dan “Palčića” u Mostaru

Podijeli objavu

Vjerujemo da je većina vas čula za riječ “palčić” upitavši se što ona znači? Što je to palčić?! Kažu znanstvenici najmanja vrsta ptice na svijetu… Zašto bas spominjemo najmanju vrstu ptica na početku našeg priopćenja?! Zato što Vas želimo “upoznati” s djelovanjem Udruge koja se zove “Palčić”. Poveznica između ptica i Udruge je LET.

Roditelji i stručno osoblje SKB Mostar žele pomoći let malenih anđela kako bi se mogli vinuti u životne visine. Riječ je o bebama koje su rođene prije vremena, malo su požurile da upoznaju svijet, ali s tobom žurbom “ugrozile” svoj siguran i bezbrižnan let.

Razdoblje trudnoće i primanje vlastitog djeteta u ruke je jedan od najljepših trenutaka u životu svakog roditelja i kada sve prođe u najboljem redu sretni smo do neba.

No nažalost postoje roditelji koji taj najsretniji trenutak svoga života moraju okusiti agoniju, bol, strah i brigu hoće li njihov “palčić” doživjeti svoj let i krila anđela koje svako dijete zaslužuje.

U našoj zemlji takvi roditelji nemaju podršku i pomoć, ali osnivanjem Udruge “Palčić” stvari su se itekako promijenile. To su roditelji heroji, koji su osim svega ružnog što im se dogodilo, skupili snage da pomognu svima onima koji se nađu u istoj situaciji.

Upravo ti roditelji zajedno sa stručnim osoblje žele pružiti podršku i pomoć svima onima koji se nađu u istoj ili sličnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Sami su osjetili sve na “svojoj koži”, a nisu imali sve ono što oni mogu pružiti u budućnosti.

Kako nekoć jedna poznata pjesma kaže “Najteže bitke, najjači vode” pomozimo svi koji možemo Udrugu “Palčić” kako bi se svako dijete, iako toliko sićušno i maleno, moglo vinuti u visine života.

Danas se obilježava Svjetski dan prijevremeno rođene djece. Stoga je i Udruga “Palčići” iz Mostara obilježila ovaj dan puštanjem balončića ispred Hrvatskog Doma herceg Stjepan Kosače uz pomoć Narodne knjižnice HNŽ Mostar i članova čitateljskog kluba “Mudre sove”, kojima se puno zahvaljujemo na susretljivosti,kao i svima onima koji su podrška i vjetar u leđa.

I za kraj Udruga “Palčić” će se boriti da se ovi anđeli vinu u visine, jer s velike visine svaka tragedija izgleda manje tragično.

Podijeli objavu