Naslovnica KULTURA Tradicija nije prekinuta: U skromnijem izdanju održano kušanje mladog vina

Tradicija nije prekinuta: U skromnijem izdanju održano kušanje mladog vina

Podijeli objavu

Dani Matice hrvatske u Brotnju tradicionalno završavaju blagoslovom i kušanjem mladog vina, manifestacija je to koja je i ove godine, unatoč novonastaloj situaciji, održana uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Kušanje mladog vina održano je u konobi i podrumu – vinoteci OG „AS“ na Tromeđi, gdje je Ogranak Matice hrvatske Čitluk okupio manji broj prijatelja i dobrotvora Matice hrvatske.

Ogranak Matice hrvatske Čitluk svečanost zatvaranja manifestacije upriličio je uz pridržavanje propisanih mjera, a sve imajući za cilj da se održi tradicija blagoslova i kušanja mladog vina.

Božji blagoslov na mlado vino, pripremljenu hranu i okupljene zazvao je fra Andrija Nikić, nakon čega je domaćin Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk, kušao mlado vino te ga na kušanje ponudio i ostalim nazočnima.

Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk, kazao nam je kako je 22. manifestacija „Kušanje mladog vina“ upriličena, unatoč izazovnom vremenu, kako se ne bi prekinula tradicija ove manifestacije karakteristične za Broćanski kraj.

Također, Stojić nam je kazao kako su odgođene mnoge kulturne aktivnosti vezane za tradicionalne manifestacije koje organizira OMH Čitluk, no da čitlučki Ogranak vrijedno radi na izdavanju novih naslova i organizaciji novih gostovanja, od kojih bi neka mogla biti održana u vrijeme božićnih blagdana.

Citluk.ba

Podijeli objavu