Naslovnica GOSPODARSTVO Demografske mjere u firmi: U dvije godine rodilo se 144 djece

  Demografske mjere u firmi: U dvije godine rodilo se 144 djece

  Podijeli objavu

  U posljednje dvije godine rođeno je 144 “malih škveranki i škverana”.

  Riječ je o novorođenčadi djelatnika splitskog Brodogradilišta, a u DIV Grupi vjeruju da je to rezultat njihovih internih demografskih mjera, a glavni “krivac” za njihovo donošenje je vlasnik splitskog škvera Tomislav Debeljak.

  Debeljak je, inače, otac, devetero djece, a uvođenjem poticaja za mlade roditelje, prije dvije godine, odlučio je dati doprinos poboljšanju ukupne demografske slike radi očuvanja zaposleničkog kadra, kao i privlačenja novih radnika – piše Slobodna Dalmacija.

  Tomislav Debeljak s obitelji u Međugorju

  Svim zaposlenicima DIV Grupe za svako novorođeno dijete se isplaćuje neto iznos od 5.000 kuna, a u slučaju da oba roditelja rade u kompaniji – iznos se udvostručuje.

  Roditeljima troje i više malodobne djece daje se poseban mjesečni doplatak od 200 kuna za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40.000 kuna po svakom roditelju, odnosno 80.000 kuna ako su oba roditelja zaposlena u kompaniji.

  Također u slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica se za tu mjeru pomiče s 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja.

  Svake godine za blagdan sv. Nikole sva djeca do 15 godina daruju se u najvećem neoporezivom iznosu, te se za tu priliku organiziraju druženja i podjela poklona kako bi im te dane učinili što radosnijima. Oboljeloj djeci zaposlenika doniraju se potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem.

  U Brodosplitu svakodnevno radi preko 2200 radnika, a uvedene mjere pozitivno su utjecale da se mnogi radnici odluče za proširivanje obitelji.

  Slobodna Dalmacija

  Podijeli objavu