Naslovnica GOSPODARSTVO Svi punoljetni stanovnici Republike Srpske imaju pravo na turističke vaučere u vrijednosti...

  Svi punoljetni stanovnici Republike Srpske imaju pravo na turističke vaučere u vrijednosti od 100 KM

  Podijeli objavu

  Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o uvjetima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima objavljena je jučer u Službenom glasniku Republike Srpske, a stupa na snagu narednog dana od objavljivanja, priopćeno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

  Vlada Republike Srpske je na 84. sjednici usvojila uredbu kojom se vrše izmjene i dopune osnovnog teksta Uredbe o uvjetima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima na način da se smanjuje uvjet po pitanju potrebnog broja noćenja za korištenje turističkog vaučera.

  – Predloženom izmjenom jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom – navodi se u priopćenju.

  Na ovaj način smanjuje se propisani broj noćenja potrebnih za ostvarivanje prava na dodjelu turističkog vaučera, jer je prema ranije propisanim uvjetima bilo potrebno realizirati tri noćenja za jedan, odnosno četiri noćenja za dva vaučera.

  Iz resornog ministarstva podsjećaju da pravo na dodjelu turističkog vaučera u vrijednosti od 100 KM ostvaruju svi punoljetni građani Republike Srpske, a vaučer je moguće iskoristiti jednokratno do 15. studenoga za plaćanje usluge smještaja /noćenje sa doručkom/.

  Podijeli objavu