Naslovnica POLITIKA Granice su otvorene od danas, a zračne luke od 1. lipnja

Granice su otvorene od danas, a zračne luke od 1. lipnja

Podijeli objavu

Vijeće ministara, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, kojom se omogućava ulazak u BiH državljanima susjednih zemalja, i to Crne Gore, Republike Hrvatske i Republike Srbije.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja (28. svibnja 2020. op.ur.).

Također, radi lakše primjene ranije odluke, danas je precizirano da stranci zbog poslovnih obveza mogu ući u BiH pod uvjetom da posjeduju poziv pravnog lica iz BiH, umjesto ranije propisanog pozivnog pisma, te da posjeduje potvrdu o negativnom testu na virus SARS-KOV-2 ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska.

Također, Vijeće ministara je informirano da 1. lipnja ove godine prestaje vrijediti Odluka o privremenom zatvaranju graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u BiH, kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje sa zračnih luka u BiH radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti.

Praktično se od 1. lipnja otvaraju granični prijelazi na zračnim lukama u BiH te će se primjenjivati odredbe ranije donesenih odluka o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera nadležnih tijela u BiH.

Otvorene granice za državljane Crne Gore, Hrvatske i Srbije

Podijeli objavu