Naslovnica GOSPODARSTVO Croatia Airlines s letovima počinje 11. svibnja, zračne luke u BiH ostaju...

  Croatia Airlines s letovima počinje 11. svibnja, zračne luke u BiH ostaju zatvorene do 1. lipnja

  Podijeli objavu
  Fotografija: Croatia Airlines

  Dok se u susjednim zemljama pripremaju za oživljavanje putničkog zračnog prometa, u Bosni i Hercegovini će se na ove mjere još pričekati.

  Vijeće ministara BiH je juče, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, produžilo primjenu Odluke o privremenom zatvaranju međunarodnih graničnih prijelaza u zračnom prijevozu za promet putnika u Bosni i Hercegovini sa 30. travnja na 1. lipnja 2020. godine.

  U Srbiji je obnova komercijalnih letova bila planirana “oko 1. svibja”, ali je prolongirana do 18. svibnja, kada bi trebala biti otvorena beogradska zračna luka Nikola Tesla – piše Indikator.ba.

  U Hrvatskoj Croatia Airlines ponovno će započeti domaće letove 11. svibnja, a potom će početi i s međunarodnim letovima. Iz ove zrakoplovne tvrtke su poručili kako će biti prvi prijevoznik koji će turiste dovesti u Hrvatsku i omogućiti povezanost te zemlje sa svijetom.

  Zrakoplovne tvrtke koje lete prema gradovima širom bivše Jugoslavije dodatno su odgodile pokretanje ili potpuno otkazale nove rute, koje su trebale započeti između ožujka i sredine lipnja, kao rezultat pandemije coronavirusa Covid-19.

  Jedino je poljski zrakoplovni prijevoznik LOT, koji je obustavio sve letove do 15. svibnja, zadržao prvobitne datume predviđene za obnovu letova u regiji.

  Prema novim uputama, svi putnici koji budu putovali zrakoplovima morat će se testirati na virus Covid-19.

   

  Podijeli objavu