Naslovnica CRKVA Korizma u Međugorju

Korizma u Međugorju

Podijeli objavu

U srijedu, 26. veljače 2020. je ČISTA SRIJEDA – PEPELNICA, početak korizmenog vremena.

Tog dana je post i nemrs. Na svetim misama ujutro u 7.30 te navečer u 18,00 sati biti će obred pepeljanja – vidljivi znak našeg prihvaćanja posta i pokore.

Korizmeno vrijeme je vrlo dinamično. To nije vrijeme odricanja zbog odricanja, već zbog pročišćenja koje nas dovodi do toga da postajemo ljepši ljudi u duhovnom smislu, prvenstveno u odnosu s ljudima koje svakodnevice susrećemo. Korizma je vrijeme posta, molitve i dobrih dijela. U vremenu korizme nema vjenčanja.

U UTORAK 25. dana u mjesecu, bit će redovito mjesečno cjelonoćno klanjanje. Od 21,00 – 22,00 sata počinje zajedničko klanjanje, a nakon toga Presveto će biti izloženo u crkvi do 7,00 sati ujutro.

POST: Sigurno je da postiti ne trebamo i ne možemo nedjeljom, nedjelja je izvan tog 40-dnevnog toka koji nas dovodi svetom vazmenom trodnevlju, trodnevlju Isusove smrti, muke i uskrsnuća. Jednako tako je i za svetkovine sv. Josipa te Blagovijesti u korizmenom vremenu, to nisu dani posta. Dani posta su svi ostali dani korizmenoga vremena koji nisu nedjelja ili svetkovina. Nedjelja je uvijek mali Uskrs, pa i u korizmenom vremenu te nas podsjeća na Isusovo uskrsnuće.

MOLITVA: Kroz ovo korizmeno vrijeme potrebno je pojačati svoju osobnu molitvu na koju nas posebno Gospa u Međugorju neumorno poziva (Molite, molite, molite!!!).

Posebnost korizmenog vremena je razmatranje Kristove muke u pobožnosti Križnoga puta. Raspored pobožnosti je petkom:

  • Na Križevcu u 14,00 sati
  • U područnim crkvama u 16,00 sati
  • U župnoj crkvi nakon večernje svete mise

DOBRA DJELA: Koliko su naša molitva i naša vjera istinite pokazuju naša dobra djela. Stoga i ove korizme  župa Međugorje pomaže drugim župama u potrebi. Nastavlja se akcija prikupljanja pomoći za misije u Kongu.

Neka ova Korizma bude za nas župljane vrijeme otvaranja srca za druge – poručuju iz župnog ureda Međugorje!

Medjugorje-info.com

Podijeli objavu