Naslovnica POLITIKA U Širokom Brijegu održan sastanak gradonačelnika i načelnika

U Širokom Brijegu održan sastanak gradonačelnika i načelnika

Podijeli objavu

U Širokom Brijegu je u srijedu, 12. veljače, održan sastanak gradonačelnika i načelnika s područja Hercegovačko – neretvanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije s predstavnicima Saveza općina i gradova Federacije BiH.

Sastanak je održan u Gradskoj vijećnici, domaćin je bio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, a sastanku je nazočio i načelnik Općine Čitluk Marin Radišić.

Tema sastanka je bila izrada novog Akcijskog plana Saveza za 2020. godinu, analiza pripadnosti javnih prihoda jedinicama lokalne samouprave u Federaciji BiH koju je izradio Savez, suradnji jedinica lokalne samouprave s područja Hercegovačko-neretvanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije sa Savezom općina i gradova Federacije BiH, kao i o drugim značajnim pitanjima vezanim za zakonske propise koji se odnose na općine i gradove.

U izjavi za mediji gradonačelnik Kraljević se dotaknuo raspodjele javnih prihoda i koliko to utječe na lokalnu zajednicu.

„Nama načelnicima i gradonačelnicima uvijek je malo financijskih sredstava za realizaciju svih naših projekata. Neke stvari su se malo popravile u odnosu na prethodno vrijeme. Mislim da bi ovo udruženje trebalo igrati značajniju ulogu u borbi za naša prava jer je lokalna zajednica najvažniji segment društva“, poručio je gradonačelnik Kraljević.

“Savez mora imati daleko važniju ulogu kad je riječ o problemima jedinica lokalne samouprave. Postoji određeni pomaci, a samo zajedničkim djelovanjem možemo postići određene rezultate”, rekla je između ostalog direktorica Saveza općina i gradova Vesna Travljanin.

Ovo je jedan u nizu sastanaka koje organizira Savez općina i gradova Federacije BiH u tijeku posjeta jedinicama lokalne samouprave.

SirokiBrijeg.ba

Podijeli objavu