Naslovnica KULTURA Prigodan program povodom četvrte godišnjice smrti Frane Primoraca Umjetnika

Prigodan program povodom četvrte godišnjice smrti Frane Primoraca Umjetnika

Podijeli objavu

Matica hrvatska Čitluk u sklopu Kulturne manifestacije „Božić s Maticom u Brotnju“ koji se od 1. Prosinca do 8. siječnja 2020. godine održava u Čitluku organizira prigodan program povodom četvrte godišnjice smrti akademskog slikara Frane Primorca Umjetnika.

Program će se održati u petak 27. prosinca 2019. godine, a započet će sv. Misom zadušnicom u crkvi Krista Kralja s početkom u 18 sati.

Potom će u Galeriji fra Didaka Buntića biti upriličeno predstavljanje zbirke pjesama fra Stojana Damjanovića „Sam odlučuješ“ i predstavljanje slikovnice Ružice Zeljko „Zvjezdice“ koju je oslikala mr.art. Kristina Ćavar, akad. slikarica.

Podsjećamo, Frano Primorac Umjetnik preminuo je 27. prosinca 2015. godine od posljedica srčanog udara u u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Rođen 5. veljače 1959. godine u Čitluku gdje je završio osnovnu školu, a srednju školu primijenjenih umjetnosti završio je u Sarajevu gdje je i diplomirao  na Akademiji likovnih umjetnosti, Odsjek slikarstvo.

Izlagao je na mnogim mjestima od rodnog Čitluka preko Zagreba do Europe. Imao je više od tri stotine skupnih nastupa. Redovito je sudjelovao na likovnim kolonijama, a posljednja je bila je u listopadu 2015. godine povodom 12. Didakovih dana u Gradnićima kod Čitluka.

Općinsko vijeće Čitluk je na svečanoj sjednici 2016. godine povodom Dana općine Čitluk pokojnom Frani Primorcu – Umjetniku posthumno dodijelilo Nagradu za životno djelo za razvoj hrvatske umjetnosti, kulturnog, sportskog i humanitarnog života te izniman doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk.

Brotnjo.info

Podijeli objavu