Naslovnica GOSPODARSTVO Sajam Ćuptera u četvrtak 7. studenog u Dobrom Selu

Sajam Ćuptera u četvrtak 7. studenog u Dobrom Selu

Podijeli objavu

Društvo ANTE Tepčići-Čitluk organizira 1. SAJAM ĆUPTERA koji će se održati u četvrtak 7. studenog 2019. godine u Dobrom Selu.

Ovaj sajam organizira novoutemeljeno Društvo ANTE Tepčići koje je izraslo na temeljima Društva sv. Ante Župe Ploče-Tepčići i nastavlja bogatu duhovnu baštinu svoji starih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovaj način žele očuvati dio naše tradicije i načina pripremanja ovog proizvoda koji u broćanskom vinarskom podneblju ima svoju duboku ukorijenjenost koja seže u daleku prošlost.

Sajam je zamišljen kao edukativni, izložbeni i degustatorski ali je on i prodajnog karaktera – kaže za Brotnjo.info predsjednik Društva Mario Doko.

Na ovom Sajmu mogu sudjelovati svi proizvođači ćuptera iz Brotnja, ali i drugih mjesta.

Program će započeti u 18.00 sati svetom Misom zahvalnicom za ovogodišnji urod u crkvi na Tepčićima. Pod sv. Misom pjeva zbor Društva sv. Ante Tepčići.

Nakon mise, u 19.00 sati, uz prigodni program, slijedi otvorenje sajma u mjesnom Domu u Dobrom Selu te zajedničko druženje.

Na ovaj način daje se prigoda proizvođačima da pokažu svoj proizvod ali i da sklapaju poslovne kontakte i ostvare gospodarsku dobit.

Takođe na ovaj način želimo potaknuti mlade da ulože vrijeme, trud i znanje u očuvanje naše tradicije koja može biti i izvor gospodarskog napretka za pojedince i širu zajednicu.

Tko može sudjelovati?

Dobro došli su svi oni koji čuvaju tradiciju i običaje koje su naslijedili od naših starijih i pripremaju ćupter po receptima koje su naslijedili ili sami unose nove elemente u pripravu ovog slatkog proizvoda.

Gdje, komu i kada se prijaviti za sudjelovanje?

Svi zainteresirani za sudjelovanje na sajmu mogu se prijaviti bilo kojem članu Društva ANTE Tepčići do 5. 11. 2019. godine ili na broj: 063/994-777 (Mario).

Brotnjo.info

Podijeli objavu