Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE UPOZORENJE Stiže snažna promjena vremena s obilnom kišom

UPOZORENJE Stiže snažna promjena vremena s obilnom kišom

Podijeli objavu

Uz prostranu i snažnu ciklonu koja će pružiti dolinu s frontalnim sustavom prema zapadnom Sredozemlju prvo na što treba upozoriti jest umjeren do jak povremeno olujni južni, jugozaodni i jugoistočni vjetar.

To se ponajprije odnosi na nedjelju i ponedjeljak, kada na Jadranu, zatim Crnogorskom primorju gorskoj može biti i olujnih pa i orkanskih udara vjetra – piše facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna koju uređuje prof. Zoran Zadro

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorava se također da bi na Jadranu, gorskoj Hrvatskoj, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, većem dijelu Hercegovine i Crne Gore, zatim na krajnjem jugozapadu i jugu sjeverne Makedonije tijekom subote, nedjelje i u noći na ponedjeljak mogla pasti obilna kiša.

Pri tome je lokalno moguće olujno nevrijeme uz obilne pljuskove za kratko vremensko razdoblje.

Također u gore navedenim područjima su lokalno moguće kratkotrajne bujične poplave.

Sljedeći val obilne kiše ponovno bi mogao pogoditi gotovo ista područja i on će stići potkraj utorka, zatim osobito tijekom srijede, četvrtka, petka dijelom i u subotu.

Ponovno se mora upozoriti na obilnu kišu uz mogućnost jačeg grmljavinskog nevremena i lokalnih plavljenja.

Prognoze daju zaista enormno velike količine kiše za razdoblje od 2. do 11. studenog.

 

 

Uz to područje Jadrana, jugozapadne Bosne, veći dio Hercegovine, Crne Gore i jugozapada, sjeverne Makedonije za ovo gore navedeno razdoblje mogli bi primiti od 70 do 250 mm lokalno i do 300 mm kiše.

To su zaista ekstremno visoke količine kiše za to kratko vremensko razdoblje. Također su mogući porasti manjih vodotoka.

Podijeli objavu