Naslovnica CRKVA Fra Miljenko Šteko izabran za predsjednika Unije Manje braće Europe

Fra Miljenko Šteko izabran za predsjednika Unije Manje braće Europe

Podijeli objavu

U Palermu je od 14. do 19. listopada 2019. godine održana XIV. generalna skupština UFME – (Unio Fratrum Minorum Europae – Unija Manje braće Europe).

O temi “Sekularizacija danas u Europi” govorili su istaknuti stručnjaci s europskih sveučilišta, a svoju pastirsku i bratsku riječ sudionicima je uputio i nadbiskup Palerma mons. Corrado Lorefice.

U izbornom dijelu, za predsjedanje ovom krovnom franjevačkom Unijom u Europi sudionici su izabrali, u novome mandatu, fra Miljenka Šteku, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije. Za dopredsjednika je izabran fra Claudio Durighetto (Italija). Uz njih, članovi stalnoga Vijeća UFME su provincijali fra Michel Laloux (Francuska), fra Juan María Martínez de Ilarduya (Španjolska) i fra Bernard Marciniak (Poljska). Generalni tajnik je fra Miguel de la Mata (Španjolska), objavila je IKA.

Franjevački provincijali (OFM) svih europskih zemalja, zajedno s generalnim definitorima iz Europe, u kojoj djeluje više od šest tisuća franjevaca, sastaju se svako dvije godine u nekome od europskih gradova kako bi razmijenili iskustva te odredili smjernice budućeg djelovanja u skladu s vlastitom karizmom. U Bruxellesu, gradu u kojem se nalaze središnje institucije EU, ova franjevačka Unija ima svoje predstavništvo.

Medjugorje.hr

Podijeli objavu