Naslovnica Nekategorizirano Biciklijada “Ćirinom prugom” dobiva i humanitarni karakter

Biciklijada “Ćirinom prugom” dobiva i humanitarni karakter

Podijeli objavu

Projekt biciklijade trasom kojom se nekada davno kretao uskotračni vlak “Ćiro”, a koji služi kao izvrsna turistička promocija južnog dijela Bosne i Hercegovine, sada dobiva i humanitarni karakter.

Naime, organizatori ovog događaja su u dogovoru sUdrugom roditelja i djece s posebnim potrebama”Vedri Osmjeh” došli na ideju da i djeca s posebnim potrebama budu dio jednog ovako pozitivnog projekta.

Napomenimo, udruga roditelja i djece s posebnim potrebama “Vedri osmijeh” je nevladina organizacija koja dugi niz godina radi na rješavanju problema osoba s posebnim potrebama i njihovih obitelji. Udruga okuplja roditelje i članove obitelji djece i odraslih osoba s posebnim potrebama (različite dobi, vrste i stupnja invaliditeta), te danas broji oko stotinjak članova djece, roditelja i podupiratelja Udruge.

“Osim naših nastojanja da promoviramo biciklizam kao sport i zdravi način življenja, te promoviramo turističke potencijale Bosne i Hercegovine kao jedne izvrsne cikloturističke destinacije, naša želja je da prije svega u svima našim akcijama budemo humani i pokažemo onu dobru ljudsku stranu. Tako i ovaj put, nakon izvrsne suradnje sa “Centrom za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales” koji su izrađivali medalje i pokale za sve sudionike događaja “XCM Herzegovina”, ovog puta udruga “Vedri osmijeh” će izmamiti osmjeh na licima i ozariti srca svih sudionika biciklijade “Ćirinom prugom”, izjavio je Toni Zorić predsjednik udruge “HerzegovinaBike”.

“Djeca iz naše udruge će pred domom “Herceg Stjepan Kosača” (gdje je i službeni start biciklijade) imati priliku upoznati se i družitis biciklistima, voziti bicikl na platou ispred Kosače te ispratiti bicikliste i poželjeti im sretan put. Isto tako Udruga će imati svoj štand sapredmetima koje izrađujemo, tako da će biciklisti imati priliku kupiti nešto za uspomenui na taj način podržati rad Udruge”, izjavila je Danijela Kegelj, predsjednica udruge Vedri osmijeh.

U široj zajednici Udruga “Vedri osmijeh” je poznata po svom nesebičnom zalaganju i borbi za ostvarenje različitih prava osoba s invaliditetom i njihovog izjednačavanja s ostalom populacijom. Prije tri godine Udruga je uz pomoć projekata, donatora iz Europe i svijeta, ali i dobrih ljudi osnovala socijalno poduzeće „VedriMo“.
Kroz ovo socijalno poduzeće želi pokazati da se osobe s invaliditetom, uz pomoć kvalitetne i adekvatne edukacije, mogu osposobiti i za druga zanimanja, kako ona kreativna tako i zanimanja koja se vezuju za poljoprivredu.

Start biciklijade “Ćirinom prugom” zakazan je za nedelju; 01.09.2019. s početkom u 10:00h sa trga Herceg Stjepan Kosača (Rondo), a mi ovom prilikom pozivamo sve bicikliste i sugrađane, da dođu pred Kosaču ipozdrave ovaj događaj, te kupovinom na štandu udruge “Vedri osmijeh” podrže njihov rad.

Organizatori se još jednom zahvaljuju svim sponzorima događaja “Biciklijade Ćirinom prugom”, kao i svim dobrim ljudima koji omogućuju ovu pozitivnu ideju: Turistička Zajednica HNŽ/K, restoran Storia u Čapljini, voda LEDA, te trgovina bicikla i opreme CikloCentar.

Podijeli objavu