Naslovnica ZANIMLJIVOSTI VIDEO Pogledajte prelijepe kadrove Dobrog Sela snimljene dronom

  VIDEO Pogledajte prelijepe kadrove Dobrog Sela snimljene dronom

  Podijeli objavu

  Na facebooku odnedavno postoji stranica Dobrog Sela na kojoj možete pogledati fotografije i video ovoga mjesta snimljene dronom.

  Dobro Selo je najsjevernije naseljeno mjesto u općini Čitluk. Prema popisu stanovništva iz 2013. godine u Dobrom Selu je živjelo 410 osoba, čija prezimena su: Miletić, Šaravanja, Ćorić, Raspudić, Selak, Pehar, Kozina, Brkić, Miloš i Bevanda.

  Dobro Selo je prepoznatljivo po svetištu Krstivode, visoravni iznad samoga mjesta, poznato kao jedno od najstarijih hercegovačkih svetišta, koje datira još od 1308. godine.

  FOTO: Ovo je povijest Krstivoda, drevnog svetišta i misišta smještenog u Dobrom Selu

  U centru pozornosti su dva bunara i kapelica. Bunari su izgrađeni od samog kamena bez betona. Način takvog građenja bunara se naziva suhozidno slaganje-ćemerno (slaganje kamena jedan na drugi).

  Svaki bunar je u to doba imao svoju svrhu, u jednom je stajala voda za potrebe domaćinstva, a u drugom se nalazila blagoslovljena voda. Danas, uz pomoć samih donacija mještana Dobrog Sela restauirane su u kamenu, te je još potrebno obnoviti uništena šumska područja na samom području Krstivoda i oko nje.

  Sve novosti iz Dobroga Sela možete pratiti na OVOM LINKU

  Dobro Selo

  Podijeli objavu