Naslovnica CRNA KRONIKA Soroševi plaćenici prave nerede u Budimpešti, navodno se bore za “demokraciju”

Soroševi plaćenici prave nerede u Budimpešti, navodno se bore za “demokraciju”

Podijeli objavu

Ispred zgrade mađarske državne televizije, prosvjedovalo je oko 2.000 ljudi zahtijevajući “neovisne medije i sudstvo” i izražavajući nezadovoljstvo vladom premijera Viktora Orbana.

Uzvikivali su “prljavi Fides” i nosili plakate sa natpisima “Televizija je izgubila karakter javnog servisa”, navodeći da je državna televizija postala vladino glasilo, prenosi Reuters.

Stotine policajaca bile su raspoređene na ulicama.

Prethodno je Reuters objavio da su pripadnici osiguranja izbacili dvoje zastupnika iz zgrade televizije nakon što su pokušali pročitati peticiju i dan nakon što je policija iskoristila suzavac protiv prosvjednika u Budimpešti.

Viktor Orban novim zakonom uspio potjerati sotonu Sorosa!

Njih dvoje su zajedno sa desetak zastupnika proveli noć u zgradi državne televizije u okviru prosvjeda protiv politike mađarskog premijera Viktora Orbana.
U peticiji su navedeni zahtjevi sa prosvjeda u nedjelju, među kojima su poziv na povlačenje novog zakona o radu, neovisnost javnih medija i sudova i pridruživanje Mađarske uredu tužiteljstva Europske unije.

Drugi zastupnici su nastavili prosvjede u zgradi državne televizije.

U mađarskoj prijestolnici je u nedjelju prosvjedovalo oko 10.000 građana, protiv novog zakona o radu i kako navode, rastuće autoritarne vladavine nacionalističkog lidera Viktora Orbana.

Jučerašnji protesti nosili su naziv “Srećan Božić gospodinu premijeru” i četvrti je u posljednjih tjedan dana koji organiziraju ljevičarske oporbene stranke, grupe studenata i građana koji se protive vladi Viktora Orbana, a prosvjedu su se pridružili i sindikati.

Orbanova stranka Fides u subotu je, reagirajući na prosvjede, priopćila da je “sve očiglednije da su sudionici prosvjeda kriminalci koje je organizirala mreža Soroša”.

Podijeli objavu