Naslovnica POLITIKA Hrvati u inozemstvu razočarani: HRT blokirao prijenos signala putem multimedijske usluge HRTi?

Hrvati u inozemstvu razočarani: HRT blokirao prijenos signala putem multimedijske usluge HRTi?

Kros.de

Podijeli objavu

Već duže vremena neodgovorni uposlenici Hrvatske državne televizije ometaju prijenos slobodnog signala za inozemstvo i nesmetano praćenje programa.

Vrhunac neodgovornosti je blokiranje kompletnog signala od 19. srpnja preko redizajnirane aplikacije multimedijske usluge HRTi.

Ne postoji nikakvo valjanjo niti stručno objašnjenje za nastale smetnje. Opravdanja da u prijelaznom radu može doći do poteškoća su neozbiljne i neprimjerene.

Takvo opravdanje je moglo biti prihvatljivo prije dvadeset godina ali danas s ovom tehnologijom i tehničkim postignućima ta opravdanja su neprihvatljiva.

Već je i djeci u djećjem vrtiću poznato kako se testiraju aplikacije prije puštanja u javnost. Prijelazno rezdoblje za novu aplikaciju u prijelaznom periodu se može testirati paralelno s postojećom aplikacijom ali se nikako ne smije dozvoliti da se dostupnost signala kompletno blokira.

Nakon ukidanja radio programa preko srednjeg vala koji je bio jedina sigurna informativna veza Hrvata u inozemstvu sa svojom Domovinom HRT je ostvario i sljedeći cilj onemogućavanja praćenja programa Hrvatske državne televizije i radija putem interneta.

S aspekta državne sigurnosti analogni signal u potpunosti kontrolira svaka država za sebe dok su digitalni signal i internet u potpunosti pod kontrolom svjetskih centara moći.

Ove aktivnosti HRT-e su nastavak ciljane kampanje onemogućavanja informiranja Hrvata i njihovog kažnjavanja zbog sudjelovanja u stvaranju suverene i samostalne države Hrvatske kao i velike podrške koju su dali hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, piše KROS.de

Video pokazuje blokadu hrvatskog programa u svim segmentima

21.07.2018. – Neodgovorna politika HRT i državnih struktura

21.07.2018. – Neodgovorna politika HRT i državnih strukturaVideo pokazuje blokadu hrvatskog programa u svim segmentimaKarlsruhe – Već duže vremena neodgovorni uposlenici Hrvatske državne televizije ometaju prijenos slobodnog signala za inozemstvo i nesmetano praćenje programa. Vrhunac neodgovornosti je blokiranje kompletnog signala od 19. srpnja preko redizajnirane aplikacije multimedijske usluge HRTi. Ne postoji nikakvo valjanjo niti stručno objašnjenje za nastale smetnje. Opravdanja da u prijelaznom radu može doći do poteškoća su neozbiljne i neprimjerene. Takvo opravdanje je moglo biti prihvatljivo prije dvadeset godina ali danas s ovom tehnologijom i tehničkim postignućima ta opravdanja su neprihvatljiva. Već je i djeci u djećjem vrtiću poznato kako se testiraju aplikacije prije puštanja u javnost. Prijelazno rezdoblje za novu aplikaciju u prijelaznom periodu se može testirati paralelno s postojećom aplikacijom ali se nikako ne smije dozvoliti da se dostupnost signala kompletno blokira. Nakon ukidanja radio programa preko srednjeg vala koji je bio jedina sigurna informativna veza Hrvata u inozemstvu sa svojom Domovinom HRT je ostvario i sljedeći cilj onemogućavanja praćenja programa Hrvatske državne televizije i radija putem interneta. S aspekta državne sigurnosti analogni signal u potpunosti kontrolira svaka država za sebe dok su digitalni signal i internet u potpunosti pod kontrolom svjetskih centara moći. Ove aktivnosti HRT-e su nastavak ciljane kampanje onemogućavanja informiranja Hrvata i njihovog kažnjavanja zbog sudjelovanja u stvaranju suverene i samostalne države Hrvatske kao i velike podrške koju su dali hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.(KROS)

Gepostet von Radiosendung Kros am Samstag, 21. Juli 2018

 

Podijeli objavu