Naslovnica CRKVA Međugorje danas obilježava 37. obljetnicu Gospinih ukazanja

Međugorje danas obilježava 37. obljetnicu Gospinih ukazanja

Brotnjo.info

Podijeli objavu
Foto: Radiopostaja Mir Međugorje

Župa Međugorje danas 25. lipnja obilježava 37. obljetnicu Gospinih ukazanja.

Te davne 1981. godine, šestero djece  Ivanka Ivanković, Mirjana Dragičević, Vicka Ivanković, Ivan Dragičević, Marija Pavlović i Jakov Čolo, na Podbrdu, vidjelo je Gospu.

Tisuće hodočasnika sa svih strana svijeta, iz više desetaka zemalja, ovih dana slilo se u Međugorje gdje s krunicom u ruci Gospi donose svoje jade i želje, baš onako kako to čine posljednja tri i pol desetljeća.

Mnogi od njih iz susjednih mjesta i općina pješice su prešli desetke kilometara kako bi došli danas u Međugorje.

Na uočnicu 37. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju misno slavlje je predvodio fra Marinko Šakota, međugorski župnik.

Svete mise na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u  6, 7, 8, 9, 11 sati. Središnju svečanu sv. misu u 19 sati će predslaviti fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke Franjevačke Provincije.

Međugorje je u ovih 37 godina iz svijeta privuklo više od četrdeset milijuna hodočasnika koji su tu tražili mir u srcu. I zbog toga se za Međugorje s pravom kaže kako je svijet u malome. Što i nije čudno jer ova župa u posjednih 37 godina prenosi glas i poruke Kraljice Mira.

Međugorska župa utemeljena je 1892. i stavljena je pod zaštitu sv. Jakova, zaštitnika hodočasnika. Sastavnice svetišta su Podbrdo, mjesto Gospina ukazanja, brdo Križevac i crkva sv. Jakova. Ta mjesta posjećuju mnogobrojni hodočasnici kako bi na njima našli mir kroz molitvu.

Podijeli objavu