Naslovnica POLITIKA Veleposlanik Japana posjetio Vladu HNŽ-a

Veleposlanik Japana posjetio Vladu HNŽ-a

Podijeli objavu

DR sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije  jučer je primio NJ.E. Kazuya Ogawu, veleposlanika Japana u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Herceg upoznao je veleposlanika Ogawu s aktualnim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, te aktivnostima i planovima Vlade HNŽ za sljedeće razdoblje.

Tijekom razgovora istaknuta je nužnost izmjene Ustava na svim razinama u BIH, kao i izmjene Izbornog zakona koji će relaksirati odnose u Bosni i Hercegovini.

„Bez izmjene Ustava i Izbornog zakona, Bosna i Hercegovina teško može računati na ubrzani put ka Europskoj uniji“, kazao je predsjednik Herceg istaknuvši kako svako odlaganje tih izmjena dodatno usložnjava političke prilike u zemlji.

Govoreći o mogućnostima suradnje Hercegovačko – neretvanske županije i Japana, predsjednik Herceg istaknuo je kako prostor za snažniju suradnju vidi na području poljoprivrede i obnovljivim izvorima energije. Veleposlanika Ogawu pozvao je da, sukladno svojim ovlastima, poduzme dodatne napore s ciljem ostvarivanja kontakata koji će za rezultat imati konkretnu gospodarsku suradnju.

Veleposlanik Ogawa zahvalio je predsjedniku Hercegu na srdačnom prijamu istaknuvši zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Veleposlanstva Japana s predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovina na svim razinama.

Posebno se osvrnuo na turističke potencijale Hercegovačko-neretvanske županije prepoznatljive građanima Japana, ističući kako vjeruje u to da će, uz turizam, ovaj prostor s Japanom značajnije povezati i gospodarska suradnja u drugim područjima.

Inače, na sastanku su bili nazočni Kunihiko Yasuda, šef ekonomskog odjela Veleposlanstva Japana, Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ i Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika Vlade HNŽ, priopćeno je.