Naslovnica DRUŠTVO Novoizabrano vodstvo Sveučilišta u Mostaru u radnom posjetu fakultetima

Novoizabrano vodstvo Sveučilišta u Mostaru u radnom posjetu fakultetima

Podijeli objavu

Radni sastanci novog menadžmenta Sveučilišta u Mostaru održani su na Fakultetu zdravstvenih studija i na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

U okviru boljeg upoznavanja stanja na fakultetima vodstvo Sveučilišta na čelu s rektorom  prof. dr. Zoranom Tomićem započelo je posjete fakultetima ustrojbenim jedinicama.

U razgovoru s dekanima prof. dr. Ivanom Vasiljem i prof. dr. Milenkom Bevandom i njihovim prodekanima rektor Tomić je ukazao na važnost međusobnog upoznavanja s osnovnim problemima, ali i perspektivama fakulteta i Sveučilišta u narednom razdoblju.

Istaknuta je važnost procesa integracije Sveučilišta u okviru kojeg se trebaju riješiti financijski, organizacijski, pravni i akademski problemi.

Također je naglašena snažna važnost internacionalizacije Sveučilišta i međunarodne suradnje, te novi pristup projekatima.

Sudionici razgovora istaknuli su važnost nove Strategije razvoja Sveučilišta i definiranje strateškog pozicioniranja Sveučilišta u Mostaru u narednim desetljećima.

Na sastancima su sudjelovali i prorektori: prof.dr. Zdenko Klepić, prof.dr. Sanja Bijakšić, prof.dr. Ivo Čolak i prof.dr. Vlado Majstorović, priopćeno je.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu