Naslovnica DRUŠTVO Na ulazu u Mostar postavljena zastava Herceg Bosne

Na ulazu u Mostar postavljena zastava Herceg Bosne

Podijeli objavu

Među hrvatskim narodom u BiH zna se da je Mostar i glavni i stolni grad Hrvata. Nasuprot Zagrebu, a posebno Sarajevu.

Nakon što su se u zadnja dva dana pojavile zastave Herceg-Bosne i Katalonije koje simboliziraju svojevrstan oblik potpore Kataloncima i najavu “Mi smo sljedeći” aludirajući tako i na nikad do kraja završeni i sređeni status Hrvata u BiH i na ulazu u Mostar se zavijorila zastava hrvatskog naroda u BiH, odnosno, zastava Herceg-Bosne.

Društvenim mrežama šire se fotografije zastave Herceg-Bosne na ulazu u grad iz područja Širokog Brijega.

Primjetno je da se Herceg-Bosna sve više vraća u javni diskurs. Prije desetak ili petnaest godina ova tema je bila marginalna, gotovo zabranjena i tabuizirana, a Herceg-Bosna zaboravljena, no danas je dio javnog diskursa i komunikacije čak i na parlamentarnoj razini i u medijima. Primjerice, nedavno je jedna privatna tv kuća u Sarajevu radila veliku emisiju na ovu temu, a Mario Karamatić je zastupljen u dobrom dijelu sarajevskih medija više i od pojedinih bošnjačkih političara.

– Velik dio bošnjačkih političara i medija nerijetko koristi termin “takozvana” govoreći o Herceg-Bosni no ona postaje sve realnija. I sve manje “takozvana.”

Ne sviđalo se to nekome ili da.

Naime, i u javnosti i na društvenim mrežama potpora ovoj ideji je sve veća i pitanje je kada će se i kod nas pojaviti politička opcija koja će sve to moći artikulirati i naposljetku – iskoristiti i realizirati.

Dnevnik.ba

Podijeli objavu