Naslovnica POLITIKA Nema zapošljavanja na teret proračuna: Moratorij do 31. prosinca 2017.

Nema zapošljavanja na teret proračuna: Moratorij do 31. prosinca 2017.

Podijeli objavu

Federalna vlada je do 31.12.2017. godine produžila moratorij na zapošljavanje, to jest zaduženja federalnim upravama, federalnim upravnim organizacijama, federalnim ustanovama i drugim federalnim institucijama i službama, naročito Agenciji za državnu službu FBiH, institucijama FBiH koje je osnovala Federacija BiH, a koje vrše javne ovlasti i koje imaju svojstvo pravne osobe, izuzev federalnim ministarstvima, da obustave natječajne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika.

Također, zadužena su federalna ministarstva, federalne uprave, federalne upravne organizacije, federalne ustanove i druge federalne institucije i službe, institucije FBiH koje je osnovala Federacija BiH, a koje vrše javne ovlasti i koje imaju svojstvo pravne osobe da do istog datuma obustave zaključivanje svih ugovora o djelu.

U slučaju neodgodive potrebe, suglasnost za provođenje natječajne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika, uz prethodno pribavljeno mišljenje Federalnog ministarstva financija, kao i za zaključenje ugovora o djelu, daje isključivo Vlada FBiH, priopćeno je.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu