Naslovnica GOSPODARSTVO U sustavu PDV-a će se nalaziti samo tvrtke koje ostvaruju promet veći...

  U sustavu PDV-a će se nalaziti samo tvrtke koje ostvaruju promet veći od 100 tisuća KM

  Podijeli objavu

  Uprava za neizravno oporezivanje (UNO) BiH predložila je u novom zakonu o PDV-u povećanje praga za registraciju u porezni sustav, sa sadašnjih 50.000 na 75.000 ili čak 100.000 KM.

  Iz UNO pojašnjavaju da bi na ovakav način u sustavu PDV-a bili obveznici koji uistinu i ostvaruju taj promet te kako je to način da se riješe takozvanih PDV parazita, koji ne ostvaruju traženi oporezivi promet.

  Poslovna aktivnost

  – Oni vuku više novca iz sustava nego što doprinose prikupljanju prihoda. Na ovaj bi način u sustavu PDV-a ostale tvrtke koje uistinu posluju u pravom smislu te riječi, ostvaruju promet, koje i zakonski zaslužuju biti u sustavu poreza na dodanu vrijednost – naglašavaju iz UNO.

  Dodaju kako će obveznici koji budu isključeni iz sustava PDV-a moći uredno obavljati poslovnu aktivnost te da će biti registrirani u poreznim upravama entiteta i Distrikta Brčko, po osnovu izravnih poreza. .

  Od neizravnih poreza UNO je u sedam mjeseci ove godine prikupila tri milijarde i 909 milijuna KM. To je za 225 milijuna KM ili 6,99 posto više nego u istom razdoblju 2016.– navode iz UNO.

  IZVORBrotnjo.info / Avaz.ba
  Podijeli objavu