Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje u danima vikenda i u prvom dijelu...

  Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje u danima vikenda i u prvom dijelu sljedećeg tjedna

  Podijeli objavu

  Nakon pogoršanja vremena proteklog vikenda uz zahlađenje, početak i sredina ovoga tjedna obilježilo je lijepo jesensko vrijeme.

  Pod utjecajima sve dubljih sjevernoatlantskih ciklona, koje će pružati svoje doline i frontalne sustave prema Sredozemlju, vrijeme će sljedećih dana biti sve promjenjivije.

  Pri tome će biti povremene kiše, osobito na Jadranu i dijelovima uz Jadran, u gorskoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, zapadu, sjeverozapadu, središnjem i jugozapadnom dijelu Bosne, Hercegovini, Crnoj Gori i jugu Srbije.

  U ostatku regije sljedećih očekuje se zamjetno manje kiše i više suhih i stabilnih razdoblja.

  Od vikenda i u prvom dijelu sljedećeg tjedna kiše će biti diljem naše regije i Balkana, pri tome su lokalno moguće obilne oborine.

  Osobito se to odnosi na Jadran, jugozapad, Bosne, Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju i Makedoniju.

  Lokalno u ovim područjima treba očekivati izraženije grmljavinsko nevrijeme uz obilne pljuskove i lokalna kratkotrajna plavljenja, na što se treba posebno upozoriti, piše facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

  Jaka južina će mnogima zadavati glavobolje, ali će se po temperaturama i zahlađenjima osjetiti da smo već “zagazili” u jesen.

  Dugotrajna izražena toplina nije na vidiku, međutim kraće lijepe i ugodne jesenske epizode jesu, tako da će oni željni lijepih jesenskih dana i ugodnijih temperatura moći uživati između pogoršanja, sivila i kiša.

  Prema dugoročnim prognozama promjenjivo i relativno hladnije vrijeme, moglo bi se zadržati do početka 10. mjeseca, možda i duže.

  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu