Naslovnica CRKVA FOTO: Na uočnicu Velikoj Gospi u Čitluku održana tradicionalna procesija župljana s...

FOTO: Na uočnicu Velikoj Gospi u Čitluku održana tradicionalna procesija župljana s Gospinim kipom

Podijeli objavu
Foto: Mile Pavlović

Devetodnevna duhovna priprava župljana Čitluka za sutrašnju svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, završila je večeras, na uočnici Velike Gospe, tradicionalnom procesijom vjerničkog puka s Gospinim kipom kroz Čitluk.

Procesija velikog broja župljana s kipom Blažene Djevice Marije, koju je u molitvi predvodio čitlučki župnik fra Miro šego,  krenula je od zavjetnog Gospina kipa na južnom ulazu u Čitluk pa Ulicom kralja Tomislava do župne crkve Krista Kralja.

Sudionici procesije nakratko će se zaustaviti kod središnjeg Spomen križa u središtu Čitluka kako bi molitvom i paljenjem svijeća odali dužnu počast i zahvalnost svim poginulim hrvatskim braniteljima Brotnja.

Večerašnja procesija bila  je  još jedna prigoda za župljane Čitluka i ostale vjernike da skrušenom molitvom izreknu neizmjernu zahvalnost Bogu i Blaženoj Djevici Mariji za sve darovane milosti.

Nakon procesije uslijedila je sveta misa  uočnica, koju je predslavio  fra Stipan Klarić, župni vikar župe sv. Ante – Huma.  Sutra na sam Blagdan Vellike Gospe sveta misa u čitlučkoj crkvi slavit će se u 8 sati, a središnje svečano misno slavlje održat će se u 11 u Gradskom groblju Podadvor, kojem će, kao i svake godine,  zasigurno nazočiti mnoštvo župljana i ostalog vjerničkog puka.

Fotogalerija: