Naslovnica CRKVA 9. susret osoba s duhovnim zvanjima rođenih u Brotnju sutra u Međugorju

9. susret osoba s duhovnim zvanjima rođenih u Brotnju sutra u Međugorju

Podijeli objavu

Kako nas je  obavijestio fra Ivan Ševo, jedan od četvero članova Organizacijskog odbora tradicionalnog, Susreta osoba s  duhovnim zvanjima iz Brotnja, ovogodišnji 9. po redu, Susret muških i ženskih osoba s duhovnim zvanjem rođenih na području Brotnja održat će se sutra u župnom uredu sv. Jakova u Međugorju.

Podsjećamo da je prošlogodišnji Susret održan 22. srpnja 2016. godine u Samostanu školskih sestara u Međugorju, Baraći bb, te da je na njemu sudjelovalo 50-ak osoba duhovnih zvanja rođenih u Brotnju.

Budući da je Brotnjo izuzetno bogato duhovnim zvanjima (trenutno na području Broćanskog dekanata ima više od 120 svećenika, redovnika, redovnica i kandidata za svećeništvo i redovništvo), realno je očekivati je da će i ove godine većina njih doći na taj tradicionalni Susret osoba duhovnih zvanja podrijetlom iz Broćanskog dekanata, a koje trenutno žive i duhovno djeluju u Brotnju,  diljem Hercegovine Hrvatske i svijeta, koje organizatori i ovom prigodom pozivaju na prijateljsko druženje u Međugorju.

Programom je predviđeno da će ovogodišnji Susret početi zajedničkim okupljanjem u župnom uredu sv. Jakova u Međugorju u 10 sati, a nastavit će se pozdravom i prigodnim govorima u 10,30 sati, stankom i osvježenje te razgovorima i druženjem u 11 sati, te nastaviti svetom misom zahvalnicom u 11,30 sati kojoj će, uz svećenike i časne sestre, kandidate i kandidatkinje za duhovna zvanja s ovog područja, zasigurno nazočiti njihova brojna rodbina, članovi njihovih obitelji i prijatelji iz cijeloga Brotnja. Tom prigodom brojni župljani  Međugorja i ostalih župa Broćanskog dekanata svoje zahvalne molitve uputit će Gospodinu za dar postojećih duhovnih i moliti Ga za nova duhovna zvanja iz Brotnja. Deveti susret završit će zajedničkim ručkom, druženjem i ugodnim razgovorom.

Kažimo i to da 9. susret osoba duhovnih zvanja iz Brotnja zajednički pripremaju:  fra Ivan Ševo, Mostar, don Ljubo Planinić, Kruševo, č. s. Kristina Barbarić, Mostar, i č. s. Korona Cigić, Zagreb.