Naslovnica DRUŠTVO Održana VII. Međunarodna konferencija socijalnih radnika na kojoj su sudjelovali predstavnici općine...

Održana VII. Međunarodna konferencija socijalnih radnika na kojoj su sudjelovali predstavnici općine Čitluk

Podijeli objavu

U Sarajevu je 20.10.2022. godine održana Međunarodna konferencija socijalnih radnika „Aktivacijski model-korisnička perspektiva“ na kojem su predstavljeni projekti u kojima je sudjelovala općina Čitluk u suradnji s UNICEF om koji su predstavljeni od strane Janje Milinković ispred Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike HNŽ kao koordinatora na projektima ispred općine Čitluk, Matee Stojić predstavnice Centra za socijalni rad Čitluk i Ljube Ostojića ispred Edukacijsko rehabilitacijskog centra „ Sv. Josip Radnik“.

Projekt „ Jačanja socijalne i zdravstvene zaštite kao odgovor na posljedice COVID 19 pandemije u BIH“ vezan je uz financijsku podršku od strane UNICEF a i općine Čitluk, a sadrži komponente „Socijalno poduzetništvo“, „Integrirano vođenje slučaja“, „Jačanje sustava socijalne zaštite sa smanjenjem rizika od siromaštva“ i „Jačanje sustava socijalne zaštite u slučaju prirodnih i drugih nepogoda“ usmjereni su na zapošljavanju ranjivih skupina u društvu, osoba s invaliditetom, nezaposlenih majki s četvero i više djece kao i opremanje prostorija Centra za socijalni rad Čitluk potrebnom opremom u slučaju prirodnih i drugih nepogoda.

Projekti su isto usmjereni na opremanju dijela prostorija Edukacijsko rehabilitacijskog centra „Sv Josip Radnik“ u kojemu će biti zaposlene osobe s invaliditetom i nezaposlene majke s četvero i više djece, kao i na opremanju prostorija Centra za socijalni rad Čitluk novom suvremenom opremom koja će uvelike olakšati rad zaposlenika.

Na konferenciji je predstavljena sustavna reforma koju provodi Edukacijsko rehabilitacijski centar „Sv. Josip Radnik” koji je jedan je od prvih centara u kojim je utemeljeno Stručno tijelo za procjenu, praćenje i upućivanje djece prema MKF modelu čime ovu ustanovu čini prvom ustanovom koja je prepoznala značaj sustavne podrške koja će biti u službi poboljšanja kvalitete života djeteta i obitelji, a koja je prepoznata od strane Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije i općine Čitluk.

Podijeli objavu