Naslovnica DRUŠTVO Dva vagona za Hrvate u BiH

Dva vagona za Hrvate u BiH

Podijeli objavu

Ako još netko sumnja u to da je BiH mjesto u kome je sve moguće? Ako se još netko pita je li ovdje mržnja, huka i buka jača od argumenata? Ako netko i dalje preispituje stanuje li fašizam ovdje? Ovi vreli srpanjski dani 2022. godine ponudili su odgovore na ta pitanja.

PIŠE: Miroslav VASILJ / Pogled.ba

Da, sve je moguće. Da, mržnja, huka i buka su jači od argumenata jer ne bi Christian Schmidt zbunjen i uplašen donio iščašenu, polovičnu i štetnu odluku o tehničkim izmjenama Izbornog zakona, a koja jača ovlasti duboko kompromitiranog Središnjeg izbornog povjerenstva. Da, fašizam stanuje u glavnom gradu jedne zemlje koja se nalazi na europskom kontinentu jer je fašizam kada imate plan i kada nahuškate masu da se malobrojniji narod treba uništiti na političkoj i kulturnoj razini.

I zaista što hoće više ti Hrvati? Što hoće sada kada se uspjelo opstruirati dogovor oko izbornog zakona? Što hoće sada kada se otimačinom, prijevarom i uzurpacijom osim kluba Bošnjaka, Srba i Ostalih po starim diskriminacijskim pravilima treba uzurpirati Klub Hrvata u Domu naroda federalnog parlamenta?

Što hoće sada kada je po četvrti put smišljen plan kako će Željko Komšić bošnjačkim glasovima uzurpirati hrvatsku poziciju u krnjem Predsjedništvu BiH? Što hoće sada kada smo se prebrojali pa vidjeli koliko nam je potrebno robota i dronova? Što hoće sada kada smo trčali maraton zvan jednonacionalna država i došli do cilja? Što hoće sada kada je nakon ovih izbora Federacija i službeno trebala postati država bošnjačkog naroda?

Ne! Nema dogovora s onima kojih je manje od petnaest posto. Nego treba vidjeti kako im uzurpirati, oteti i onemogućiti i ostala prava i javna dobra, a sve u funkciji bošnjačke države, ovaj građanske Bosne, bez etno-nacionalnih torova i podjela.

Zagovornici takve politike bi trebali predložiti da se Zapadnohercegovačkoj županiji ukine opskrba vodom. Jer zašto bi građani te županije imali vodu kada bi to moglo voditi novim etno-nacionalnim torovima i kada je za BiH jeftinije da građani ZHŽ nemaju vodu. Trebalo bi predložiti da se Hercegbosanskoj županiji ukine opskrba električnom energijom. I zaista zašto bi građani te županije imali to pravo kada bi to moglo voditi ka novim etno-nacionalnim podjelama i kada je za BiH jeftinije da građani HBŽ nemaju struju.

Posavska županija bi trebala ostati bez interneta. I internet vodi novim etno-nacionalnim podjelama, a i jeftinije je da građani u Posavini nemaju pravo na pristup internetu. Lašvanskoj dolini, Jajcu, Žepču, Dobretićima i Usori bi trebalo ukinuti pravo na mobilnu telefoniju. I to je skupo, a vodi ka etno-nacionalnim torovima. Mostar, Čapljina, Čitluk, Stolac, Ravno i Neum bi trebali ostati bez prometnog povezivanja. I to je skupo. Osim toga vodi ka novim etno-nacionalnim podjelama.

 

Podijeli objavu