Naslovnica POLITIKA Pogledajte kako najčitaniji bh portal mobilizira Bošnjake u dijaspori da se registriraju...

Pogledajte kako najčitaniji bh portal mobilizira Bošnjake u dijaspori da se registriraju za izbore!

Podijeli objavu

Dok Hrvate u dijaspori opravdano ne zanima stanje u BiH niti predstojeći izbori koji su svojevrsni referendum i brana ukidanju konstitutivnosti naroda, za to vrijeme svi bošnjački mediji, a ponajviše najčitaniji Klix.ba aktivno radi na registraciji birača iz inozemstva. Pogodite čijih!

U nastavku prenosimo članak vezan za birače u Ujedinjenom Kraljevstvu:

U Ujedinjenom Kraljevstvu, prema nekim neslužbenim informacijama, boravi više od 10.000 bh. građana.

Međutim, zahvaljujući SIP-u koji je objavio preliminarni popis registriranih birača, redakcija Bhdinfodeska je došla do imena prijavljenih građana BiH iz dijaspore za protekle lokalne izbore 2020.

Brojevi su pokazali su da se iz Velike Britanije za glasanje registrirao svega 271 glasač.
Iz Bhdinfodeska se pitaju zašto se samo 271 državljanin BiH iz Velike Britanije prijavio za glasanje, odnosno tko je kriv za to.

Oni pozivaju sve Bosance i Hercegovce u Velikoj Britaniji da odvoje 15 minuta i registriraju se za predstojeće izbore jer, kako navode, “trenutno u političkoj javnosti vlada uvjerenje da samo glasači koji žive u dijaspori mogu promijeniti stanje u domovini”.

Registracija je već počela i traje do 19. srpnja

“Središnje izborno povjerenstvo je ovaj put dosta olakšalo registraciju sa svojom stranicom www.izbori.ba. Preko nje se svaki građanin i građanka koji živi izvan domovine može registrirati. Svi oni kojima je potrebna dodatna pomoć oko registracije za glasovanje, mogu je dobiti i putem internet stranice: www.glasajmo.ba”, navode…

Podijeli objavu