Naslovnica GOSPODARSTVO SUM APTF održao treći trening u sklopu projekta PEFMED PLUS i potpisao...

  SUM APTF održao treći trening u sklopu projekta PEFMED PLUS i potpisao Memorandum o razumijevanju

  Podijeli objavu

  SUM APTF održao treći trening u sklopu projekta PEFMED PLUS i potpisao Memorandum o razumijevanju sa Referalnim centrom branitelj/borac- “ZADRUGAR”.

  U sklopu Interreg Mediteran projekta PEFMED PLUS, u petak 27.5.2022., Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet održao je i treći trening u alatima za procjenu utjecaja na okoliš poljoprivredno-prehrambenog sektora.

  Prikazan je alat koji olakšava procjenu socio-ekonomskih pokazatelja poduzeća (posebice malih i srednjih) pomoću kojeg se zainteresirano poduzeće može pripremiti za nove trendove u standardima upravljanja.

  Istoga dana Sveučilište u Mostaru potpisalo je i Memorandum o razumijevanju s klasterom poljoprivredno-prehrambenih udruga Referalni centar branitelj/borac- “ZADRUGAR”.

  Prepoznat je zajednički cilj u promicanju tehnoloških i proizvodnih inovacija u sektoru agrobiznisa (široko definiran) u Bosni i Hercegovini. Kako bi ispunili svoje misije potpisnici Memoranduma prepoznaju vrijednost bliskih i čestih kontakata, razmjene iskustava i najboljih praksi te zajedničku namjeru poticanja i olakšavanja tehnološkog i proizvodnog partnerstva.

  Oba partnera su na raspolaganju za pokretanje zajedničkih događaja kako bi promovirali temu utjecaja na okoliš i/ili analizu utjecaja duž lanaca opskrbe poljoprivredno-prehrambenim proizvodima u Bosni i Hercegovini.

  Sveučilište u Mostaru obvezalo se dati smjernice Referalnom centru branitelj/borac-“ZADRUGAR” za pružanje točnih informacija o dostupnim tehničkim rezultatima PEFMED PLUS i njihovoj mogućoj upotrebi. Štoviše, Sveučilište u Mostaru će podijeliti konkretnu upotrebu alata samoevaluacije u analizi utjecaja poljoprivredno-prehrambene proizvodnje na okoliš koju je razradio projekt PEFMED PLUS .

  Podijeli objavu