Naslovnica GOSPODARSTVO Češki mediji pozvali građane da ne idu u Istru!

  Češki mediji pozvali građane da ne idu u Istru!

  Podijeli objavu
  Foto: Istra.hr

  Hrvatsku obalu preplavile su meduze koje bi mogle ugroziti turističku sezonu, lažna je vijest koja se posljednjih dana masovno pojavila u češkim medijima. No, ta vijest, iako neprovjerena i očito se odnosi na probleme koje su istarski ribari ove zime imali s meduzama, uopće nije bezazlena.

  Pokazuje to i zanimanje gostiju iz Češke i Slovačke koji šalju upite Turističkoj zajednici (TZ) Istarske županije. Jedan Slovak tako otkriva da je početkom lipnja planirao doći na odmor u Istru pa pita je li istinita priča o masovnoj pojavi meduza na našoj obali – piše Glas Istre.

  Zbog svega je reagirao i TZ Istre, čiji direktor Denis Ivošević kaže da su ovog tjedna poslali priopćenje češkim i slovačkim medijima “o stvarnom stanju u Jadranu”. A u tu su svrhu zatražili i mišljenje struke. Ivošević pretpostavlja da je netko iz Češke u našim medijima uočio da su se ribari žalili na masovnu pojavu meduza ove zime i tu vijest prenio sa zakašnjenjem, tumačeći to na potpuno pogrešan način. Direktor istarskog TZ-a ističe da nema nikakve opasnosti za kupače te da je vijest o masovnoj pojavi meduza na istarskoj obali izmišljena. I ribari sa sjeverozapada Istre potvrđuju nam da su meduze gotovo pa potpuno nestale iz njihovog akvatorija.

  Jedan češki magazin otišao je toliko daleko da je naveo kako su plaže u Piranu, Savudriji, Umagu, Poreču, Vrsaru i na cijeloj talijanskoj obali regije Friuli Venezia Giulia “prekrivene prozirnim ljigavim želeom”. Nažalost, u tom kontekstu, na osnovu lažne vijesti, istaknuto je da se trenutno ne isplati posvuda planirati odmor.

  Glas Istre

  Podijeli objavu