Naslovnica POLITIKA Parolin: Vatikan se snažno zalaže za jednakopravnost naroda u BiH

Parolin: Vatikan se snažno zalaže za jednakopravnost naroda u BiH

Podijeli objavu

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin boravi u posjetu Hrvatskoj povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa. Poručio je da Vatikan pridaje veliku važnost poštivanju jednakopravnosti triju naroda u Bosni i Hercegovini.

Parolin je rekao na konferenciji za medije nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem tijekom svog trećeg službenog posjeta Hrvatskoj da je misija i predanost Vatikana da uvijek zagovara priznanje jednakopravnosti triju naroda u BiH.

– Želimo da to postane stvarnost. To je naša želja i obaveza, rekao je državni tajnik, dodavši da Vatikan mora nastaviti naglašavati međunarodnoj zajednici opasnost situacije u BiH i posljedice koje ona može imati na stabilnost te države i regije.

Parolin je kazao da su odnosi Hrvatske i Vatikana izvrsni, pa pohvalio redoviti polugodišnji sastanak Biskupske konferencije i Vlade koja je dobra formula da dvije strane izravno razgovaraju.

Nakon susreta s premijerom u Banskim dvorima, vatikanski državni tajnik sastat će se i s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Prije toga susreo se s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem i održao govor u toj instituciji.

Podijeli objavu