Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Dosadila vam je kiša? Evo kakvo nas vrijeme očekuje u novom tjednu

Dosadila vam je kiša? Evo kakvo nas vrijeme očekuje u novom tjednu

Podijeli objavu

Tijekom ponedjeljka promjenjivo i osjetno hladnije vrijeme povremeno uz kišu, koja će biti obilnija u Hercegovini, srednjem i južnom dijelu Jadrana.

Uz dotok hladnijeg zraka u gorskim dijelovima, Hrvatske te Bosne i Hercegovine očekuje se snijeg.

Snijega bi potkraj sutrašnjeg dana, zatim u noći na utorak i u utorak ujutro moglo biti i u ponekim nizinama Bosne, ponajprije, jugozapadni, srednji i istočni dio.

Temperature zraka u tijekom ponedjeljka u Bosni, kopnenom dijelu Hrvatske i sjeveru Hercegovine kretat će se uglavnom od 2C do 10C, a na Jadranu, jugu, jugoistoku i zapadu Hercegovine uglavnom od 6C do 15C.

Zapuhati će umjeren i pojačan sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a duž Jadranske i u Hercegovini umjerena do jaka bura.

Tijekom utorka i srijede će doći do kratkotrajne stabilizacije vremena, da bi u drugome dijelu tjedna ponovno stiglo novo pogoršanje vremena s oborinama.

Pri tome se svakako treba skrenuti pozornost na nove obilne oborine na Jadranu i dijelovima uz Jadran, Hercegovine i jugozapadne Bosne. Ovo će zasigurno dovesti do porasta vodostaja rijeka koje već sada u ovim područjima imaju relativno povišen vodostaj.

Kako prognoze ne daju mogućnost dugotrajne stabilizacije vremena ni u većem dijelu prvog dijela 12. mjeseca, lako je moguće da bi se ponovno moglo upozoravati na probleme, koje bi mogle donijeti nove obilne oborine – stoji u objavi na stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Podijeli objavu