Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Retrokolekcija: Dinamo predstavio kultni dres iz 1990. godine sa zvijezdom u grbu

  Retrokolekcija: Dinamo predstavio kultni dres iz 1990. godine sa zvijezdom u grbu

  Podijeli objavu

  Dinamo je predstavio drugi od pet dresova iz retrokolekcije. Njome predstavlja replike dresova koji imaju značajno mjesto u klupskoj povijesti.

  Dresovi su izabrani kombinirajući nekoliko kriterija, poput povijesnog značenja, sportskih rezultata, bitnih događaja i atraktivnosti dizajna. Sada je prezentiran dres iz nezaboravne sezone 1989./90., koji je nosila jedna od najomiljenijih generacija u povijesti kluba – piše Index.hr.

  Zvonimir Boban, Kujtim Shala, Dražen Ladić, Davor Šuker, Andrej Panadić, Mladen Mladenović i drugi pod vodstvom trenera Josipa Kužea te su sezone bili jesenski prvaci Jugoslavije te do pred sam kraj prvenstva držali prvo mjesto, i to ispred najjače Crvene zvezde svih vremena. Dinamo je pao na kraju prvenstva usprkos sjajnom rasporedu u završnici, a sam kraj sezone ostao je zapamćen po neredima te neodigranoj utakmici sa Zvezdom, koja je postala prvak i odmah zatim i prvak Europe.

  Plavi dres s bijelim rukavima i bijelim donjim dijelom ujedno je bio inačica kakvu je klub neko vrijeme koristio i pod nazivom Građanski. S obzirom na to da je vjerna kopija dresa, ovaj u amblemu kojim dominira uzorak hrvatskog povijesnog grba, ima i malu petokraku zvijezdu. Ovaj dres i sezona su zadnje u kojoj je Dinamo imao zvijezdu u grbu. Iduće sezone, u zadnjem prvenstvu Jugoslavije, maknuo je taj simbol iz amblema.

  Sada su taj dres obukli i predstavili ga kapetan Arijan Ademi, veznjak Josip Mišić i napadač Deni Jurić. Cijena dresa “Dinamo retro 1990” je 449 kuna. Dostupan je u prodaji u oba Dinamo fan-shopa (stadion Maksimir i Jurišićeva 2a) te u klupskom web-shopu.

  Podijeli objavu