Naslovnica POLITIKA Za Domove zdravlja u HNŽ-u 296 tisuća KM

Za Domove zdravlja u HNŽ-u 296 tisuća KM

Podijeli objavu

Na danas održanoj sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je usvojila Prijedlog Strategije razvitka HNŽ za razdoblje 2021. do 2027. godine koji će biti upućen u skupštinsku proceduru.

Strategijom razvitka utvrđeni su ciljevi i prioriteti razvitka županije, način njihova ostvarivanja, financijski i institucijski okvir za implementiranje, monitoring, evaluiranje i izvješćivanje, te je ona osnovni dokument za izradu sektorskih strategija, dokumenta okvirnog proračuna, proračuna i programa javnih investicija županije. U tekstu Strategije zadržana su vodeća načela na kojima je temeljena prva Strategija razvitka HNŽ – gospodarska i okolišna održivost i socijalna uključenost te veza s ostalim planskim dokumentima, od onih na županijskoj razini do Strategije Europa 2020 i nove EU strategije. Također, planirane su konkretne aktivnosti, instrumenti i mjere usmjereni na stvaranje prepoznatljive, poduzetne i privlačne Županije.

S ciljem potpore u borbi protiv pandemije koronavirusa, Vlada je donijela Odluku kojom izdvaja 296.155,00 KM ustanovama primarne zdravstvene zaštite, odnosno domovima zdravlja u HNŽ. Istaknuto je kako se radi o doniranim sredstvima Vijeća ministara BiH usmjerenim na saniranje posljedica pandemije.

Također, Zavodu za javno zdravstvo osigurano je 11.739 KM za nabavu setova za uzimanje brisova na COVID-19.

Podijeli objavu