Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Što nam otkriva Marijana Zubac?

  Što nam otkriva Marijana Zubac?

  Podijeli objavu

  Da autentičnost zrači vidi se po usponu karijere Marijane Zubac. Uspješno vodi NutriCENTAR Mostar, ambasadorica je zdravog životnog stila, te nam otkriva kako pametnije jesti u ovom životnom tempu.

  Otkrijte nam tajnu – “kako sve stići”?

  Ne stignem ni ja uvijek sve, ali san, prehrana i aktivnost moraju biti redoviti. Tajna je u malim stvarima, ustati na vrijeme znači i leći na vrijeme, jesti pametno, a ne malo, zdrave namirnice pripremati brzo, kretati se. Jednostavnije rečeno – u zdravom životnom stilu. To ne znači da se morate zauvijek pozdraviti sa slasticama, niti da ne smijete ponekad nazdraviti. Doza je važna. Sve umjereno i u balansu. Nutricionisti su dužni približiti i pojednostaviti recepte brzini života.

  Možete li nam reći što kada ipak ne stignemo pripremiti dobar obrok?

  Uvijek postoji plan B ili kompenzacija greške. Ukoliko ste pretjerali u jelu I piću, jutro nakon je vrijeme da blagi detox, dodatnu kretnju, a onda i odmor. Vjerujte mi, sve je u malim i osnovnim stvarima. O tome puno učimo naše klijente, mislim da se tu i krije tajna uspjeha naših programa. Postoji plan bez plana.

  Gdje moderni čovjek najviše griješi?

  Definitivno u unosu svježeg povrća kao i u unosu vode, a tu se krije moć i vitalnost

  Monitor ste i za kliničko ispitivanje lijekova, možete li nam reći može li zdrava prehrana utjecati na COVID-19 statistiku?

  Delikatno pitanje, ali može. Odavno spominjem da hrana ne služi za debljanje i mršavljenje, HRANA MORA ŠTITITI ORGANIZAM. Kroz taj kontekst se provlači promocija i važnost biljne prehrane, točnije antioksidanasa. To odprilike ide ovako: U svakom trenutku se stanice u organizmu oštećuju, htjeli mi to ili ne. Ako bi sada pitali Vaše čitatelje “Tko želi oštećene stanice, kolesterol ili upale?” odgovor bi sigurno bio “Nitko!” Još manje želimo virus na takvo stanje. Zato moramo jesti hranu koja nas čuva od bolesti i oštećenja. Takvim stavom bi smanjili šansu za infekcije.

  Kako izgleda Vaš dan?

  Imam svoje jutarnje rutine. Ustajem prije svih, popijem svoj Super Elixir za energiju, treniram i idem na posao. Nekada završim u 20h, nekada u 16h. Često putujem. Nekada ručak nosim od doma, nekada naručujem hranu. U jednom trenutku sam i ja “upala u mašinu” poduzetništva shvatila sam da se planovi prehrane ne mogu ispoštovati kod zaposlenog čovjeka, zato smo razvili poseban LIFESTYLE paket koji omogućava primjenu savjeta i u restoranu, na putovanju i ostalim izvanrednim situacijama…

  Autentični ste, čvrsti kod principa i poznati po tome da ne dijelite savjete bez individualnog pristupa?

  Tako je. Ne volim ništa površno, a pogotovo kada se tiče zdravlja. Najvažnije je dobro procijeniti sve uzroke i rizike.

  Što bi poručili našim čitateljima?

  Zdravlje nitko nikada nije procijenio, a niti će. Možemo ga samo čuvati. Što se tiče recepta za zdravlje – nemam ga, ali su poznati faktori koji izravno utječu na njega i svi su dio zdravog životnog stila – prehrana, fizička aktivnost, san i pozitivan stav. Na tome se radi svaki dan. Nema između – ili smo osvješteni ili nismo.

  Podijeli objavu