Naslovnica SPORT Kadeti ŠK Brotnjo uspješni na turniru u Ljubuškom

Kadeti ŠK Brotnjo uspješni na turniru u Ljubuškom

Podijeli objavu

U organizaciji ŠK Kula u nedjelju je u Ljubuškom odigran vrlo jak 1. Međunarodni šahovski turnir “Memorijal Ivan Boto” Ljubuški 2021.Turnir se održavao u hotelu “Bigeste”, a nastupilo je 84 igrača iz čitave BiH, Hrvatske i Crne Gore.

Igralo se 9 kola švicarskim sustavom sa tempom igre od 10 min + 5 sec dodatka po potezu počevši od prvog. Na ovom turniru nastupila su 4 kadeta i tajnik ŠK Brotnjo Željko Ostojić.

Sa sedam i pol osvojenih bodova, bez poraza, prvo mjesto osvojio je velemajstor Ante Šarić iz Splita.
Odmah iza njega sa sedam bodova završio je Širokobriježanin Ivan Galić, internacionalni majstor koji je danas imao šest pobjeda i dva remija. Izgubio je danas Galić samo jednu partiju i to onu protiv osvajača turnira Ante Šarića.

S trećim mjestom morao se zadovoljiti Dragiša Blagojević, višestruki prvak Crne Gore, koji je kao i Galić imao sedam bodova, ali slabiji dodatni kriterij. Blagojević danas nije imao poraza, upisao je pet pobjeda i četiri remija.

Kadeti ŠK Brotnjo su odigrali zapaženu ulogu i osvojili čak 3 specijalne nagrade. Mlada nada Borna Pehar osvojio je 4,5 boda i proglašen je za najboljeg kadeta do 12 godina. Nagrađeni su još Mihaela Buntić kao najbolji junior-ka i njezin mlađi brat Šimun Enzo Buntić za najmlađeg sudionika turnira.
Ana Ostojić je osvojila 3 boda i jedini naš senior na turniru Željko Ostojić 2,5 – priopćeno je.

Podijeli objavu