Naslovnica DRUŠTVO Akademiku Josipu Muselimoviću priznanje „Počasni građanin Grada Sarajeva“

Akademiku Josipu Muselimoviću priznanje „Počasni građanin Grada Sarajeva“

Podijeli objavu
Foto: Sarajevo.ba

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Sarajeva, koja je održana u sarajevskoj Vijećnici, priznanje „Počasni građanin Grada Sarajeva“ uručeno je Josipu Muselimoviću, akademiku, odvjetniku i književniku iz Mostara, počasnom predsjedniku Matice hrvatske Mostar i glavnome tajniku HAZU-a u BiH.

Priznanje akademiku Muselimoviću uručila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, koja je istaknula kako je odvjetnik Muselimović pojednako uspješan u svim poljima kojima se bavi. U obrazloženju nagrade za Počasnog građanina Grada Sarajeva, između ostaloga, stoji:

„Kao odvjetnik – pedagog, u dugogodišnjem radnom vijeku odgojio je veliki broj danas istaknutih sudaca i odvjetnika i stekao zvanje počasnog doktorata.

Kao odvjetnik i književnik autor je velikog broja stručnih i književnih djela, kazališnih i nagrađivanih radio-drama. Gradu Mostaru darovao je Međunarodnu kulturnu manifestaciju „Mostarsko proljeće“ i sa svojim suradnicima uvrstio je u Savez europskih festivala.

Za životno djelo u profesiji – odvjetništvu primio je brojna priznanja, među kojima i ona odvjetničkih komora oba bh. entiteta, Vojvodine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, a posebno je ponosan na Povelju Odvjetničke komore Republike Hrvatske s imenom dr. Ive Politea, najvećeg imena u odvjetničkom pozivu uopće i svugdje.

Za svoj društveni i humanistički rad nositelj je odlikovanja država i gradova, kao što su, između ostalih, titule odvjetnika obespravljenih osoba Internacionalne lige humanista, Zlatne povelje Sveučilišta u Mostaru i Povelje Centra za mir i multietničku suradnju iz Mostara za poseban doprinos u izgradnji i afirmaciji mira u postratnom vremenu.“

Akademik Muselimović zahvalio je na nagradi naglasivši kako je iznimno ponosan na takvo priznanje koje je za njega velika čast i obveza, u kratkom se govoru osvrrnuvši na svoj životni i profesionalni put.

O Muselimoviću su na svečanosti govorili akademici Mladen Bevanda, Asim Kurjak i Ivica Ćurković.

Inače, priznanje „Počasni građanin Grada Sarajeva“, uz akademika Muselimovića, primio je i veleposlanik iz Venezuele Diego Enrique Arria Salicetti, nekadašnji predsjednik Vijeća sigurnosti UN-a, kao i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, sportaš Jure Franko, prof. Robert J. Donia i posthumno – Alaxander Langer.

Vecernji.ba

Podijeli objavu