Naslovnica GOSPODARSTVO U BiH uskoro počinje s radom novi mobilni operater

  U BiH uskoro počinje s radom novi mobilni operater

  Podijeli objavu

  U Bosni i Hercegovini uskoro bi trebao početi s radom novi davatelj mobilnih telekomunikacijskih usluga, doznaje portal BiznisInfo.

  Riječ je o tvrtki Novotel čije je sjedište u Sarajevu.

  Ta kompanija ubrzano se priprema za početak rada. Kako doznaje portal, kompanija je sklopila ugovor s banjalučkim Mtelom preko čije će mreže davati usluge. Ta je informacija za BiznisInfo potvrđena iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK).

  “Tvrtke Mtel iz Banja Luke i Novotel iz Sarajeva zaključile su ugovor o pristupu mreži Mtela s ciljem da se Novotelu omogući da na mreži Mtela pruža mobilne telefonske usluge”, rečeno je za BiznisInfo iz RAK-a.

  Taj ugovor je dostavljen Agenciji uz zahtjev za registraciju davatelja mobilnih telefonskih usluga.

  Uvjet za početak rada je da Novotel i Mtel obave brojne druge predradnje nužne za davanje usluge. Tu spada pribavljanje posebne mobilne numeracije, tiskanje SIM kartica, omogućavanje prijenosa brojeva, zakonitog presretanja, kao i drugi administrativni i tehnički preduvjeti.

  Prilikom davanja usluga Novotel će koristiti telefonsku numeraciju tj. blokove brojeva Mtela. Novotel bi trebao I koristiti kod 067 koji je dodijeljen Mtelu.

  Osnivač Novotela je tvrtka Pro Futuro iz Mostara čiji je vlasnik Mario Raspudić. Direktor kompanije je Ivan Kožul.

  Poslovni.hr

  Podijeli objavu