Naslovnica Obavijesti Od ponedjeljka s radom započinju cvjećarnice, postolari, frizerski i kozmetički saloni…

Od ponedjeljka s radom započinju cvjećarnice, postolari, frizerski i kozmetički saloni…

Podijeli objavu

Na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite HNŽ-a priopćeno je kako su donoesene tri nove zapovijedi.

Prva se odnosi na to da se, uz već dopuštena razdoblja kretanja tijekom tjedna, starijima od 65 godina dopušta kretanje i nedjeljom u vremenu od 08:00 do 13:00, a mlađima od 18 godina i nedjeljom u vremenu od 14:00 do 20:00. Ova zapovijed stupa na snagu danom donošenja, tj. s današnjim danom.

Također, stavlja se izvan snage ranija zapovijed koja se odnosi na zabranu rada malih obrta/zanatskih radnji (cvjećarnice, urari, postolari, frizerski saloni, kozmetički saloni…), uz obvezno poštivanje preporučenih epidemioloških zaštitnih mjera (socijalna distanca, maske, rukavice, osnovna higijena…), s tim da frizerski i kozmetički saloni kao i srodne im djelatnosti moraju poštivati i posebne epidemiološke mjere, poput uporabe vizira, jednokratnih pregača i ručnika i sl. Ova zapovijed stupa na snagu u ponedjeljak 4. svibnja 2020. godine.

Uz to, stavlja se izvan snage ranija zapovijed koja se odnosi na zabranu okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu, na način da se dopušta okupljanje najviše 10 osoba na jednom mjestu, uz obvezno poštivanje epidemioloških mjera (socijalna distanca, maske, rukavice). Ova zapovijed također stupa na snagu u ponedjeljak 4. svibnja 2020. godine.

Brotnjo.info

Podijeli objavu